Domov News Mercedes-AMG GT 73 e sa oficiálne predstaví na autosalóne v Mníchove

Mercedes-AMG GT 73 e sa oficiálne predstaví na autosalóne v Mníchove

O štvordverovom kupé od nemeckej automobilky Mercedes-Benz sa hovorí už dlhšiu dobu. Novinka ponúkne plug-in hybridnú technológiu a ohromný výkon.

Aktuálne najväčšie kupé Mercedes-AMG GT prešlo pred istým časom faceliftom, no najviac sa očakávalo, čo prinesie vrcholná verzia tohto vozidla. Spaľovaciemu motoru by mali suplovať dva elektromotory a parametre hovoria o tom, že páni z Affalterbachu postavili to najvýkonnejšie vozidlo doteraz.

Plug-in hybrid dostane navyše plaketu E-Performance. O tom však automobilka hovorila dávnejšie. Teraz sa však na sociálnej sieti Instagram automobilka pochválila prvou fotografiou vozidla pred jeho oficiálnou premiérou. Tá sa uskutoční 1.septembra na autosalóne IAA Mobility 2021 v nemeckom Mníchove.

Z prvého snímku však nič nie je až tak rozoznať. Maska poukazuje na facelift v podobe AMG GT 63 S. Odlíšiť novinku od faceliftu zatiaľ vieme iba prostredníctvom plakety na chladiči a nové lemovanie nasávacích otvorov vozidla. Automobilka k fotke dodala aj stručný popis. „The calm before the road“ – vo voľnom preklade „Ticho pred búrkou“. Automobilka z Affalterbachu taktiež aj svojim hashtagom #EverythingButQuiet hovorí o možnosti čisto elektrickej jazde. Nezabúda sa však na hlasitosť spaľovacieho motoru.

Najvýkonnejšie AMG s označením GT 73 e by pod kapotou malo mať osadený 4,4-litrový osemvalec. Ten bude dopĺňaný o elektromotor na zadnej náprave. Kombinácia elektromotoru a spaľovacieho motoru má byť na úrovni 600 kW / 816 koní a maximálny krútiaci moment bude na hodnote (ako inak) 1.000 Nm. Zrýchliť z pokoja na hodnotu 100 km/h by novinka mala v priebehu necelých 3 sekúnd. Rýchlejšie, než spaľovacie GT 63 S.

AMG GT 63 S je aktuálne najrýchlejším štvordverovým vozidlom na okruhu prezývanom Zelené peklo. 73e sa bude určite chcieť dostať pod stanovený čas 7:27.800. Najväčším rivalom pre GT 73e však určite bude Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. Na oficiálne informácie ohľadom vozidla si budeme musieť ešte pár dní počkať. Okrem elektrifikovaného štvordverového kupé si pre nás automobilka Mercedes prichystala množstvo iných zaujímavostí.

800hp Mercedes-AMG GT 73e Hybrid prototype testing at the Nürburgring

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJinstagram.com/mercedesamg
Predchádzajúci článokŠkodovky bude môcť otvoriť kuriér a nechať v nich balík. Dôverovali by ste takej funkcii?
Nasledujúci článokFord pridáva do ponuky nové obytné vozidlá pre dobrodruhov