Domov AUTOSALÓN MNÍCHOV IAA Mníchov: V divízií Maybach si pripravili koncept elektrického EQS.

IAA Mníchov: V divízií Maybach si pripravili koncept elektrického EQS.

Koncept Maybach EQS si nemecká automobilka Mercedes pre nás pripravila na autosalón v Mníchove. Jedná sa o prvé plne elektrické auto luxusnej odnože Mercedesu.

Firmu Maybach každý z nás pozná ako niečo špeciálne. Doba kedy sa sústredili len na limuzíny je dávno za nami. Teraz nie je problém ani zadovážiť si obrovské SUV s logom Maybach na kapote. Teraz si na IAA Mníchov pripravili ďalší crossover, dokonca elektrický. Privítajte Maybach EQS.

Mercedes-Maybach EQS
Maybach do budúcnosti.

S konceptom Maybach EQS prezentuje Mercedes prvý pohľad na plne elektrické SUV tejto luxusnej značky s tradíciou. Nový model stojí na modulárnej architektúre luxusných a výkonných elektrických vozidiel značky Mercedes. Týmto posúva exkluzivitu divízie Maybach do budúcnosti bez lokálnych emisií. Aj napriek nevšednému pohonu si zachováva klasické črty značky Maybach.

Mercedes-Maybach EQS
Luxus v elektrickom šate.

Koncept Maybachu EQS dokážete okamžite zaradiť. Na prvý pohľad je jasné koľká bije. Základným znamením je dvojfarebné prevedenie karosérie, typické pre to najluxusnejšie zo Stuttgartu. Celkový dizajn sa na základe čisto elektrickej architektúry vozidla riadi konceptom purpose design. Silueta nového prírastku pôsobí veľmi dynamicky, čo na pohľad ešte predlžuje celkovú dĺžku vozidla.

Mercedes-Maybach EQS
V interiéri ako v bavlnke.

Podľa automobilky je interiér rovnako emotívny a exkluzívny ako exteriér. Takzvaný salónik zaručuje luxusné cestovanie na najvyššej úrovni. Sedadlá sú inšpirované tým z Maybachu triedy S, čiže sedieť sa vám bude naozaj pohodlne. Opticky sa zdá, že plávajúca stredová konzola prechádza celou dĺžkou interiéru z prednej časti až k zadným pasažierom. Vďaka jednotlivému osvetleniu v interiéry sa v človeku budí dojem, ako by sa jednotlivé časti vznášali. Na stredovej konzole je použitá lesklá biela v kombinácií s ružovým zlatom. Obklad dverí je v hornej časti zakončený čiernym klavírnym lakom. Ako celok interiér pôsobí extrémne luxusne a futuristicky. Nechýba ani softvér s umelou inteligenciou MBUX.

Mercedes-Maybach EQS
Mercedes-Maybach EQS
Ďalšie plány.

Táto modulárna architektúra, na ktorej stojí tento koncept slúži ako základ aj pre ďalšie plne elektrické SUV. Model SUV EQS by sa mal do sériovej produkcie dostať ešte pred luxusným Maybachom, v roku 2022. Tu taktiež elektrická hnacia sústava zaisťuje mimoriadne hladký a tichý chod, spolu s novou úrovňou pokoja a relaxácie v interiéry. Podľa WLTP je pre SUV Mercedes EQS zvládne prejsť približne 600 kilometrov.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmedia.daimler.com
Predchádzajúci článokIAA Mníchov: Mercedes predstavil EQS AMG a je to riadna raketa !
Nasledujúci článokIAA Mníchov: Prichádza elektrický model Mégane E-tech!