Domov News Prichádza nový Renault Trafic. Prináša hneď niekoľko noviniek

Prichádza nový Renault Trafic. Prináša hneď niekoľko noviniek

Od 4. Októbra sa na Slovensku otvoria objednávky pre nový Renault Trafic. Okrem novej tváre dostane aj full-LED svetlá v základnej výbave a množstvo asistenčných systémov. Dokáže novinka nadviazať na historické úspechy v predaji ? 

Renault Trafic pozná každý. Každý sa s týmto autom v premávke stretne každý deň, nakoľko po našich cestách sa týchto áut pohybuje obrovské množstvo hneď v niekoľkých vyhotoveniach. Prvý Renault Trafic uzrel svetlo sveta už v roku 1980 a za celú svoju históriu sa automobilke Renault podarilo predať už viac ako 2,2 miliónov kusov tohto obľúbeného vozidla vo viacerých odvetviach.

Úplne nový exteriér.

Aj keď si bežný človek pomyslí, že na takomto aute nie je čo meniť, opak je pravdou. Dizajnéri automobilky Renault dokázali nový Trafic urobiť opäť zaujímavejším. Podľa automobilky, nová predná časť, ktorá pôsobí omnoho robustnejšie ako pri predchodcovi posilňuje DNA elegantného a dynamického úžitkového vozidla. V prednej časti dominuje prepracovaná mriežka chladiča s novými full-LED svetlometmi, ktoré dopĺňa nový predný nárazník. Renault na predstavenie zvolil novú farbu nesúcu názov modrá Cumulus. Okrem farby novinka dostala aj nové disky kolies.

Prekopaný interiér. 

Tak isto ako zovňajšok, tak aj vnútro prešlo rekonštrukciou. Nový model dostal palubnú dosku, ktorá je zvýraznená horizontálnym pásom, ktorý prechádza až do výplne dverí a tak pekne opticky zväčšuje vnútorný priestor. Výplne dverí spolu s riadiacou pákou a samotnou prístrojovou doskou sú doplnené ozdobnými chrómovými ozdobnými prvkami, ktoré prispievajú k zvýšeniu vnímanej kvality.

Komfortný a praktický.

Renault vsádza na množstvo komfortných prvkov. Novinka ponúka napríklad elektricky sklápateľné spätné zrkadlá. Po sklopení stredného predného sedadla si vytvoríte akési pracovné miesto kam ľahko umiestnite rôzne dokumenty alebo počítač. Čo sa odkladacích priestorov týka, nový Trafic je v tomto smere naozaj veľkorysý. V interiéry odložíte dokopy až 88 litrov, pričom 54 sa nachádza pod predným sedadlom, čím sa novinka stáva najlepšou v triede.

Prispôsobiteľné. 

Novinka ponúka až 275 variácií vďaka čomu si naozaj každý príde na svoje. Dostupné sú 2 dĺžkové a 2 výškové verzie. Okrem širokej palety príplatkovej výbavy sú možné aj úpravy na mieru podľa požiadaviek zákazníka. Vybrať si môžete z množstva sedadiel alebo presklenia. V prípade, ak zvolíte pracovnú verziu, dokážete prepraviť náklad s dĺžkou až 4,15 m, čo je opäť najlepšia hodnota v segmente.

Výkonné a úsporné motory.

Ponuka motorov sa taktiež dočkala rozšírenia. V ponuke sú štyri motory Blue dCi s výkonom od 110 do 170 koní. Ďalej je v ponuke motor M9R s objemom 2 litrov, ktorý ponúkne výkon vyšší o 5 až 10 koní v závislosti od verzie. Motory sú spriahnuté s manuálnou prevodovkou, len verzie Blue dCi 150 a 170 môžu prenášať výkon na kolesá pomocou dvojspojkovej prevodovky EDC. Renault bude svoju novinku vyrábať vo Francúzku, kde sa nachádza jediná továreň, v ktorej sa Trafic vyrába a dodáva do celého sveta. Začiatok predaja je pre slovenský trh naplánovaný na začiatok roku 2022.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmedia.renault.sk
Predchádzajúci článokVodiči pozor, bude D4R7 spoplatnená alebo nie? Poznáme odpoveď
Nasledujúci článokPo horúčavách v lete potrebuje auto dôkladnú kontrolu. Poradíme vám, čo netreba podceniť