Spoločnosť Shell a IONITY spojili sily a 27.11.2017 podpísali dohodu o prevádzkovaní siete rýchlonabíjacích staníc v 10 európskych štátoch vrátane Slovenska.

Na začiatok budú nabíjacie stanice spustené na 80 najvyťaženejších diaľničných čerpacích staniciach. To má umožniť vodičom elektromobilov po prvýkrát bezproblémovo cestovať aj na dlhšie trasy.

Výhodou týchto staníc je, že dobijú v priemere len za 5 až 8 minút batérie elektromobilov novej generácie. Čo je v porovnaní s aktuálnou konkurenciou až 3x rýchlejšie!

IONITY je spoločná firma skupiny BMW, Daimler AG, Ford Motor Company a Volkswagen(+Audi a Porsche), ktorej cieľom je vytvoriť sieť vysokovýkonných 350 kW nabíjacích staních naprieč Európou.

Sieť staníc vybavená nabíjačkami od IONITY bude vybudovaná v týchto štátoch:
Belgicko, Francúzsko, Holandsko, Rakúsko, Česká republika, Maďarsko, Poľsko, Slovensko a Spojené kráľovstvo.

Na každej z vybratých čerpacích staníc Shell bude k dispozícii v priemere 6 nabíjacích staníc IONITY.

Sieť rýchlonabíjacích staníc umožní elektromobilom s vhodnou technológiou výrazne skrátiť čas nabíjania pri výkone až 350 kilowattov, je určená pre súčasné elektromobily ako aj elektromobily najnovšej generácie.
Nabíjacie stanice budú využívať rovnaký systém ako väčšina elektromobilov v Európe a severnej Amerike, teda kombinované nabíjanie CCS (Combined Charging System).

„Zákazníci, ktorí sa chcú elektromobilom vydať na dlhú cestu si dnes môžu byť istí, že na nej nájdu spoľahlivé, pohodlné a výhodné stanice na ich rýchle nabitie,” povedal István Kapitány, výkonný viceprezident spoločnosti Shell pre retail.
“Dopyt po nabíjaní elektromobilov na hlavných európskych ťahoch rýchlo rastie. Už dnes sa pripravujeme, aby sme boli schopní vyhovieť požiadavkám vodičov rýchlo nabiť svoj elektromobil. Vďaka tomu, že sme sa stali jedným z hlavných partnerov IONITY, majú naši zákazníci prístup k najvýkonnejším nabíjacím
staniciach v 10 európskych štátoch.”

Uvedená dohoda je súčasťou iniciatívy spoločnosti Shell poskytovať viac a čistejšej energie.

“IONITY a Shell zdieľajú spoločný cieľ: umožniť pohodlné cestovanie elektromobilmi na dlhé vzdialenosti naprieč Európou vďaka spoľahlivej infraštruktúre rýchlonabíjacích staníc,” hovorí Dr. Michael Hajesch, výkonný riaditeľ IONITY.
“Spájanie síl znamená spojenie dlhej histórie a bohatých skúseností spoločnosti Shell v maloobchode s našou najmodernejšou technológiou v oblasti rýchlonabíjania elektromobilov. Nepochybne to povedie k výraznému
zvýšeniu spokojnosti majiteľov elektromobilov.”

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJOficiálna tlačová správa SHELL
Predchádzajúci článokALICE, novodobý postrach pre cestných pirátov!
Nasledujúci článokTEST – Nissan X-Trail 2.0 dCi