Domov News Nová Škoda Superb zachytená na špionážnych fotkách. Vieme už o nej niečo...

Nová Škoda Superb zachytená na špionážnych fotkách. Vieme už o nej niečo ?

Špionážne fotografie odhalili na ceste zvláštne vývojové auto Škoda Superb. Zdá sa, že je to exemplár pre vlajkovú loď novej generácie českej značky. Zatiaľ však ako prestrojenie nosí karosériu súčasného auta.

Štvrtá generácia Škody Superb zažije debut v roku 2023 spolu s náhradou za Passat. Nakoniec budú tieto dve autá zdieľať rovnakú výrobnú linku, pričom obe budú naďalej používať architektúru skupiny MQB.

Tieto najnovšie špionážne zábery potvrdzujú už spomínané informácie. Tento model sa používa na testovanie platformy a pohonných jednotiek. Zdá sa, že zdieľa rovnakú karosériu v bielom prevedení ako súčasný model. Aj z toho dôvodu, že všetky montážne body pre architektúru nového auta by mali byť pri generačnej výmene identické .

Viac elektrizovaný

To znamená, že budúci Superb by mal byť ponúkaný s podobnou škálou motorov ako súčasný model. Aj keď s trochou väčšieho zamerania na plug-in hybridný pohon. Očakáva sa výber z dvoch pohonných jednotiek PHEV, obe založené na rovnakom 1,4-litrovom benzínovom štvorvalci s označením TSi.

K dispozícii bude možnosť základnej úrovne s výkonom zhruba 200 koní. Výkonnejšia verzia je vyčlenená z modelu Passat GTE s výkonom 242 koní. Posledný menovaný pohonný agregát môže mať tiež väčšiu batériu ako súčasná jednotka s kapacitou 13 kWh. To znamená, že je možný dojazd iba necelých 100 km na elektrický pohon.

Životný cyklus Superbu štvrtej generácie bude škrípať podľa vládneho zákazu nových vozidiel so spaľovacím motorom do roku 2030. Benzínové a naftové pohonné jednotky budú teda pre modely stále k dispozícii, pričom Škoda použije aktualizované verzie motorov súčasného auta.

Rovnako ako súčasný Superb, aj benzínový rad modelu štvrtej generácie štartuje s 1,5-litrovým štvorvalcovým motorom s výkonom 148 koní. Vrcholom ponuky bude špičkový 2,0-litrový agregát s výkonom 276 koní a pohonom všetkých štyroch kolies. Škoda si ponechá aj existujúci 2,0-litrový naftový motor, ktorý kupujúcim ponúkne na výber od 148 do 197 koní.

Veľa spoločných znakov

Dizajnové zmeny Škody pre nový Superb prinesú evolúciu. Nová generácia bude možno dokonca zdieľať rovnakú podlahu so súčasným modelom. Firma nebude mať záujem vynakladať príliš veľa peňazí na vývoj vozidla poháňaného spaľovacím hnacím ústrojenstvom. Preto sa dá očakávať, že zo súčasného automobilu bude do značnej miery veľa komponentov prenesených.

Tento testovací kus nám dáva pohľad na to, ako by mohol nový Superb vyzerať. Vpredu je agresívnejší nárazník s veľkými kanálmi chladenia bŕzd. Zadná časť dostane “facelift”. Skutočnosť, že tieto nové komponenty sú v jednej rovine s obložením súčasného modelu Superb, tiež naznačuje, že stredy karosérie oboch automobilov budú veľmi podobné.

Vnútri očakávame trochu väčšiu aktualizáciu. Ďalší Superb bude pravdepodobne používať rovnakú technológiu infotainmentu ako ôsma generácia vozidla Volkswagen Golf. Štandardne získa digitálny prístrojový štít a 10-palcový infotainment. Bude tiež fungovať na najnovšom softvéri skupiny, ktorý pridáva pripojenú navigáciu a aktuálne informácie o premávke.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokSlováci majú vo voľbe jazdených vozidiel jasno. Komu patria prvé priečky?
Nasledujúci článokViete čo robiť pri zrážke so zverou? Poradíme vám…