Domov News Mercedes-Benz SL sa vracia na trh v novej generácii aj s osemvalcom

Mercedes-Benz SL sa vracia na trh v novej generácii aj s osemvalcom

Nový Mercedes-AMG SL dnes ukázali svetu a vracia sa ku klasike. Prináša návrat ku koreňom s klasickou plátenou strechou a športovým charakterom. Ide o luxusný roadster so 4 sedadlami, umne charakterizovanými “2+2”.

Mercedes AMG SL by mal plniť funkciu vozidla na každý deň. Výkon vozidla bude prenášaný a hnať bude obe nápravy. Spojenie s divíziou AMG garantuje využitie tých najlepších technických vychytávok ako je aj pruženie ACTIVE RIDE CONTROL s aktívnou stabilizáciou proti prevráteniu. Disponuje aj riadením zadnej nápravy, voliteľne dostupným keramickým vysokovýkonným kompozitným brzdovým systémom AMG a štandardne dodávaným DIGITAL LIGHT s funkciou projekcie zvýrazňujú športový profil tohto vozidla. Spojenie V8 AMG motora s objemom 4 litre prinesie zážitky za volantom.

“SL je ikona: charakteristický športový automobil už takmer 70 rokov teší zákazníkov Mercedesu každej generácie na celom svete. Vďaka znovuzrodeniu roadsteru od Mercedes-AMG zostáva nový SL viac ako kedykoľvek predtým symbolom tohto nadčasového fascinácia“, hovorí Britta Seeger, členka predstavenstva Daimler AG a Mercedes-Benz AG, zodpovedná za marketing a predaj Mercedes-Benz Cars.

“Nové SL spája športové gény pôvodného SL s jazdným výkonom typickým pre AMG. Zároveň ponúka luxus a komfort na absolútne špičkovej úrovni. Táto kombinácia je jedinečná v segmente športových áut a odráža sa aj v interiér – kde sa najvyššie úrovne pohodlia a kvality stretávajú so správnym príspevkom k športovosti. Vysokokvalitná kombinácia analógového sveta a najmodernejšej digitálnej výbavy dáva jasne najavo, že nové SL je znovuzrodením ikony pre moderná doba“, hovorí Philipp Schiemer, predseda predstavenstva Mercedes-AMG GmbH.

Exteriér plný odkazov

SL sa vracia ku koreňom a zachováva si všetky výhody svojho dizajnu. Dlhý rázvor, krátke previsy a dlhá kapota. Rovnako tak aj umiestnenie sedadiel voči karosérii viac do zadnej časti. To všetko patrí k roadsteru akým AMG-SL rozhodne je. Spolu s oblo tvarovanými podbehmi kolies a veľkými zliatinovými kolesami v jednej rovine s karosériou dodávajú roadsteru jeho silný a dynamický vzhľad. Po zatvorení hladko integrovaná mäkká strecha podčiarkuje puristický, športový dojem.

AMG predný gril špeciálne zvýrazňuje prednú časť vozidla svojimi 14 vertikálnymi lamelami. Ide o odkaz na legendárny model 300 SL z roku 1952. Medzi ďalšie výrazné dizajnové prvky patria tenké, ostro tvarované svetlomety DIGITAL LIGHT LED a rovnako extrémne tenké zadné svetlá LED.

Luxus prepája históriu a súčasnosť

Odkaz na 300 SL sa nesie aj v interiéri. Transoformuje tieto odkazy do moderny. Prepája športovosť a luxus v jednoliaty celok. Luxusné materiály a ich spracovanie podčiarkujú vysoký štandard komfortu značky. Dizajn kokpitu, až po nastaviteľný centrálny displej na stredovej konzole, je zameraný na vodiča. Úplne nový koncept vnútorného priestoru s 2+2 sedadlami zároveň ponúka viac priestoru a funkčnosti ako doteraz. Zadné sedadlá zvyšujú každodennú praktickosť a ponúkajú priestor pre osoby vysoké 1,5 metra.

Jedným z mnohých vrcholov v interiéri nového SL je športový až škrupinový dizajn sedadiel. Sú elektricky nastaviteľných športových sedadiel AMG. Opierky hlavy integrovali do operadla a zdôrazňujú športový charakter vozidla. Ergonómia a rôzne progresívne vzory prešívania dotvárajú symbiózu high-tech technológii, výkonu a luxusu. Sedadlá AMG Performance sú k dispozícii ako príplatková výbava. Najnovšia generácia systému MBUX sa ovláda intuitívne a dokáže sa veľmi rýchlo učiť. Ponúka množstvo funkčných obsahov a prevádzkovú štruktúru systému MBUX druhej generácie, ktorý debutoval ešte v novom Mercedes-Benz Triedy S.

Kvalitné materiály a skvelá aerodynamika

2021 SL je založený na úplne novej architektúre 2+2-miestneho vozidla. Je navrhnutý ako ľahká kompozitná hliníková konštrukcia a pozostáva z hliníkového priestorového rámu so samonosnou konštrukciou. Cieľom architektúry karosérie je realizovať jazdný výkon typický pre AMG so zameraním na priečnu a pozdĺžnu dynamiku. Cieľom je zachovať spolu s dynamikou aj maximálny komfort pre posádku.

V porovnaní s predchádzajúcim modelovým radom vzrástla torzná tuhosť konštrukcie skeletu karosérie o 18 percent. Všetky aerodynamické prvky integrovali do vonkajšieho dizajnu. Ďalšie podrobné opatrenia znižujú koeficient odporu vzduchu na Cd 0,31 – čo je vynikajúce číslo pre športové autá s otvorenou strechou. Tento koeficien radí model SL k špičke v aerodynamike automobilov typu roadster.

Motorizácia pre náročných

Pri uvedení na trh začína nový SL s dvoma úrovňami výkonu 4,0-litrového motora V8 biturbo AMG. Motory sa montujú čisto ručne v závode spoločnosti v Affalterbachu podľa princípu „Jeden muž, jeden motor“. Najvyšší model SL63 4MATIC+ ponúka výkon 430 kW (585 koní). Zrýchlenie z 0-100 km/h za 3,6 sekundy a maximálnu rýchlosť 315 km/h. Pre tých menej náročných je tu model SL 55 4MATIC+ s výkonom 350 kW (476 koní) a krútiacim momentum 700 Nm. Tento model šprintuje na 100 km/h za 3,9 sekundy a maximálna rýchlosť je 295 km/h.

Neskôr bude v ponuke model SL aj ako výkonný hybridný automobile. Stratégia AMG E PERFORMANCE je založená na hlavnom princípe ponuky elektrifikovaného hnacieho ústrojenstva, ktoré ešte viac zlepšuje jazdnú dynamiku a zároveň je vysoko stále maximálne efektívne.

Model Mercedes-AMG SL prinesie na trh roadsterov svieži vietor a svojim luxusom a športovosťou určite zaujme. Odkaz na predkov je jasný a ukazuje, ako veľmi bohatú históriu má značka Mercedes.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 6

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJMercedes-Benz
Predchádzajúci článokNová generácia Range Rover je oficiálne predstavená. Dorazí ako elektromobil ale aj s benzínovým V8
Nasledujúci článokNestačí vám klasické BMW M3 Competition? AC Schnitzer má pre vás riešenie