Domov News Rolls-Royce Ghost Black Badge. Luxus na úplne inej úrovni.

Rolls-Royce Ghost Black Badge. Luxus na úplne inej úrovni.

Pojem Black Badge už niekoľko rokov posúva luxus modelov Rolls-Royce na ešte vyššiu úroveň. Tento krát, ani nie pol roka po slovenskej premiére prichádza najmenší model v tomto vyhotovení. Privítajte Rolls-Royce Ghost Black Badge.

Britská automobilka Rolls-Royce je synonymum luxusu. Slovenskú klientelu o tom presvedčili aj pri slovenskej premiére ich najmenšieho modelu Ghost. Aj keď sa jedná o najmenší model tejto aristokratickej automobilky, dopraje vám luxus o akom v autách iných značiek môžete len snívať. Predstavme si nový Rolls-Royce Ghost Black Badge.

Rolls-Royce Ghost Black Badge
Baby Rolls.

Takúto prezývku si vyslúžil model v roku 2009, keď prišiel na trh. Vtedy stál na platforme zhodnej s BMW radu 7. Aj napriek tomu, že sa jedná o najmenší model automobilky, hneď sa stal z neho predajný hit. Vďaka tomu Rolls-Royce pri druhej generácií siahol po hliníkovej architektúre prebranej z modelov Phantom a Cullinan.

Zavádzajúci názov. 

Názov Black Badge naznačuje použitie predovšetkým čiernej farby, pravda je však úplne inde. Zákazníci britskej automobilky si môžu vybrať z palety až 44000 farieb, alebo si dokonca vytvoriť vlastnú. Každý Rolls-Royce Ghost Black Badge môže byť tak úplne unikátny. Aj napriek tomu však väčšina klientov volí čiernu farbu. Na vytvorenie najtmavšej čiernej farby v automobilovom priemysle automobilka použila až 45 kilogramov farby, ktorú nanášajú na elektrostaticky nabitú karosériu pred sušením v peci. Tomuto špecifickému laku sekundujú legendárna soška Spirit of Ecstasy a mriežka chladiča nazývaná Pantheon. Tieto neodmysliteľné súčasti každého vozidla Rolls-Royce dostali taktiež tmavú tvár. Vzhľad dotvárajú 21-palcové disky kolies Bespoke a decentná modrá linka, ktorá sa tiahne pozdĺž karosérie.

Starostlivo vybraté materiály.

Interiéry modelov Rolls-Royce boli vždy o materiáloch. Ani teraz tomu nie je inak. Špecialisti divízie Bespoke vytvorili komplexnú a jemnú väzbu, v ktorej nájdete hlboký diamantový vzor vykreslený uhlíkovými a kovovými vláknami. Na povrch interiérových prvkov sa lisuje niekoľko vrstiev dreva a ako najvrchnejšia základová vrstva je použitá čierna bolívijská dyha.

Zmenený aj po technickej stránke.
Najmenší Rolls-Royce Ghost vo vyhotovení Black Badge ponúkne ešte o 29 koní a 50 Nm viac ako pri základnom vyhotovení. Ikonický motor V12 s objemom 6,75 litra teraz ponúkne až 600 koní a 900 Nm. Nezabudlo sa ani na optimalizáciu prevodovky a škrtiacej klapky, aby sa zvýraznila výkonová rezerva.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJpress.bmwgroup.com
Predchádzajúci článokToto je 10 najkrajších interiérov áut v roku 2021. Súhlasíte s výberom?
Nasledujúci článokTEST Yamaha Tracer 9 GT. Priateľ na dlhé trasy so športovým duchom