Domov News Continental prichádza s revolučným displejom, uvidíte ho len ak…

Continental prichádza s revolučným displejom, uvidíte ho len ak…

Spoločnosť Continental prichádza s veľmi zaujímavým riešením. Obrazovky v autách by mohli podľa ich predstáv čoskoro úplne zmiznúť. Novinka nesie názov Continental ShyTech Display.

Všetky moderné vozidlá ponúkajú vo svojich výbavách veľké dotykové obrazovky. Tieto obrazovky majú široké spektrum informácií. Od roka k roku sú tieto obrazovky väčšie a väčšie. Niektoré z nich doslova pripomínajú tablety. To si zobral k srdcu aj Renault, keď do svojich áut začal inštalovať otočené tablety. Iné druhy obrazoviek zas vyčnievajú z uliateho celku.

Nehovoriac o tom, že informácie, ktoré infotainmenty poskytujú dokážu viesť k rozptýleniu šoféra, niekedy až k nebezpečnej jazde. Ako alternatívu k dizajnu obrovských a tažkopádnych obrazoviek vyvinula spoločnosť Continental ShyTech Display. Pôjde o obrazovku, ktorá sa zapne iba vtedy, ak je to naozaj nutné.

Povrch obrazovky má napodobňovať vzhľad výstuže. V závislosti od konfigurácie sa môže jednať o drevené panely, kožu či karbón. Okrem iného sa budú môcť znížiť aj odrazy svetla. Konečne sa teda niekto zamyslel aj nad tým, že slnečné lúče dopadajú na palubovku a niekedy na nej nie je absolútne nič vidieť. Koncept vyvinutý spoločnosťou Continental umožní aj bezproblémovú integráciu displeja ShyTech, aj keď bude aktivovaný.

Je zložený zo špeciálneho podsvietenia, ktoré v spolupráci s LCD panelom a dekoratívnym povrchom umožní zobraziť obsah obrazovky v ideálnom jase a ostrosti v akomkoľvek počasí. Od priameho svetla až po pochmúrne sychravé dni.

Ako to celé funguje?

Ako sa však dokáže obrazovka zapnúť vtedy, keď je to potrebné? Jednoducho! Umožní to priehľadný materiál, ktorý bude využívať integráciu obrazovky do okolia. Ak obrazovku nebudete potrebovať, pre naše oči bude prakticky neviditeľná. Spoločnosť Continental tiež tvrdí, že dodržiava puristický prístup k interiérovému dizajnu, no zredukovaný na základ.

Stále sú k dispozícií navigačné a komunikačné informácie a základná ponuka na dotykovej obrazovke. Obrazovky a ovládače na nej sa však aktivujú, až keď k nej priblížite ruky. Obrazovku budete môcť aktivovať aj hlasovým povelom, či krátkym dotykom na povrchu. Všetky informácie, ktoré vám budú prekážať budete môcť ľahko vypnúť a vidieť tak budete iba najzákladnejšie funkcie. ShyTech bude k dispozícií od roku 2023.

2021 Škoda Fabia 1.0 TSI 7AT Style vs. 5MT Ambition - Startstop.sk - DUEL

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcontinental.com
Predchádzajúci článokPrvé elektrické Subaru Solterra je tu. Dostane aj pohon oboch náprav?
Nasledujúci článokTEST Honda NC 750X – všestranný motocykel aj pre neskúsených jazdcov