Domov News Prichádza nový Ford Ranger! Po novom aj s naftovým šesťvalcom

Prichádza nový Ford Ranger! Po novom aj s naftovým šesťvalcom

Americká automobilka Ford predstavila nový model Ranger. Svet sa tak dočkal aktuálne najinteligentnejšieho, najvšestrannejšieho a najzdatnejšieho modelu Ranger vo svojej histórii. Práve tento model má potenciál byť ešte žiadanejším artiklom na trhu.

Ford využíva svoje dlhoročné skúsenosti získané pôsobením na automobilovom trhu aj v novom modeli Ranger. Vďaka spolupráci so zákazníkmi po celom svete tak vytvorili novú generáciu tohto obľúbeného modelu. Ide o vozidlo, na ktoré sa bude môcť majiteľ spoľahnúť v rôznych situáciách.

„Toto vozidlo bolo vždy dôveryhodným partnerom malých podnikateľov, farmárov, rodín či dobrodruhov, slúžilo firemným vozidlovým parkom a mnohým ďalším zákazníkom, ktorých máme vo svete na viac ako 180 trhoch. A s novým Rangerom prišla naša chvíľa, aby sme to dokázali. Nielen z hľadiska produktu, ktorý si naši zákazníci obľúbia, ale aj z hľadiska zážitku, ktorý im bude stále k dispozícii a nám pomôže vybudovať si s nimi pevný a trvalý vzťah. Je to nákladné vozidlo strednej triedy, ktoré ľudia budú chcieť vlastniť a zažívať na vlastnej koži.“

Koncom budúceho roka 2022 si budú môcť prví zákazníci objednať nový Ranger a prvé kusy by mali do Európy prísť začiatkom roka 2023. Aktuálny model Ranger, ktorý sme mali možnosť aj otestovať, je lídrom v európskom segmente pick-upov. V septembri dokonca dosiahol predajný rekord viac ako 45 tisíc predaných vozidiel.

Aký je “život s Rangerom” ?

„Do Rangeru novej generácie sme toho vložili naozaj veľa. Chceli sme inšpirovať jeho používateľov k tomu, aby sa mohli ešte viac venovať tomu, čo ich baví, a to prostredníctvom funkcií, ktoré ich budú podnecovať k skúmaniu nových obzorov,“ uviedol Gary Boes, riaditeľ produktovej línie nákladných vozidiel pre podniky. „Aj my sme majitelia nákladných vozidiel a naša vášeň pre životný štýl Ranger sa premieta aj do vášne pre samotný produkt. V konečnom dôsledku chceme, aby skúsenosti našich zákazníkov s týmto pick-upom viedli k zlepšeniu ich životného štýlu.“

Exteriér

Pri tvorbe modelu Ranger novej generácie boli vypočuté najmä hlasy zákazníkov. Ford stavil na podnety a pripomienky používateľov tohto modelu po celom svete.

Vďaka vypočutým slovám svojich zákazníkov, vyzerá nový Ford Ranger tak ako vyzerá. Ranger novej generácie pôsobí odvážne a sebaisto. Hneď na prvý pohľad je vidieť nová predná maska chladiča a taktiež aj svetlomety v tvare svorky. Jemne vystupujúca línia po stranách kopíruje oblúky kolies. Vďaka nim má vozidlo stabilný a pevný postoj.

Vôbec prvýkrát ponúka Ford Ranger maticové (Matrix) LED svetlomety. Súčasťou nového, robustného dizajnu exteriéru sú aj nové dvere batožinového priestoru s možnosť výberu halogénových alebo LED zadných svetiel

Prejdime do interiéru

Kabína je kompletne prepracovaná a ponúka viac pohodlia, technológií a funkcií spolu s luxusnejšími materiálmi, širším výberom farieb a väčším množstvom úložných priestorov. Na výšku orientovaný displej je vystúpený a vybavený ho systémom SYNC 4. Čo sa týka displeju Ford ponúkol zákazníkom možnosť voľby medzi štandardným 10,1-palcovým alebo voliteľným 12-palcovým zvislým displejom s vysokým rozlíšením. Samozrejmosťou je bezdrôtové nabíjanie a ako novinku, dostal Ford Ranger do vienka aj 360-stupňovú kameru.

Čo sa týka nových technológií po novom je k dispozícii až šesť režimov jazdy, čo doteraz ponúkal iba model Ranger Raptor.

 

Nové možnosti pod kapotou

Prejdime pod kapotu. Na výber sú úsporné 2,0-litrové vznetové preplňované motory v konfigurácii s jedným alebo dvoma turbodúchadlami a taktiež nový výkonný 3,0‑litrový vznetový turbomotor V6. Na výber je tiež šesťstupňová manuálna alebo automatická prevodovka a 10-stupňová automatická prevodovka.

Ovládateľnosť pôjde hore

Konštruktéri nového Rangeru posunuli predné kolesá o 50 mm dopredu a tým zlepšili nájazdový uhol. Rovnako tak zlepšili aj celkovú kvalitu jazdy v teréne. Tlmiče zadného odpruženia posunuli mimo koľajníc rámu, čo spríjemní jazdu v akomkoľvek teréne.

Okrem rázvoru, ktorý narástol o 50 mm sa zväčšil aj rozchod kolies o 50 mm. Zákazníci si môžu vybrať aj z dvoch systémov pohonu všetkých kolies. Prvou variantou bude elektronický systém radenia prevodových stupňov za jazdy. Druhou variantou je nový pokročilý permanentný pohon všetkých štyroch kolies. Ak by ste aj napriek pohonu všetkých kolies uviazli v teréne, na pomoc príde dvojica vystupujúcich záchranných hákov na prednom nárazníku.

Najdôležitejší je „batožinový“ priestor

Keďže sa jedná o pick-up najdôležitejšou časťou je zadný batožinový priestor. Tu prišlo k mnohým dôležitým zlepšeniam. Je jedno, či ste starí alebo mladí, nízky alebo vysoký vyliezť na korbu či už tohto alebo iného pick-up je jednoducho vždy veľkým problémom. Ľudia stúpali na zadnú pneumatiku, a potom preliezali cez bočnicu alebo sa štverali na otvorené zadné dvere. Čo povedzme si úprimne, nie je praktické riešenie.

Preto prišiel nový Ford Ranger s integrovaným bočným schodíkom za zadnými pneumatikami. Väčší nákladný priestor je po novom vybavený odolnou plastovou vložkou. Tá chráni nielen korbu pred škrabancami, ale aj kolená majiteľa pri upevňovaní nákladu.

Rovnako tak potešia aj drobné detaily, ktoré pribudli v nakladacom priestore. Na dverách nákladného priestoru je k dispozícii pracovná plocha, ktorá obsahuje vstavané pravítko, držiak na mobil, držiak na nápoje a držiak na ceruzky. Hotová dielňa na kolesách so všetkým čo k tomu patrí. Čo sa týka cien nového modelu, tie zatiaľ k dispozícii ešte nie sú. No my sa už teraz nevieme dočkať kedy si nový Ranger vyskúšame!

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJFord
Predchádzajúci článokTEST Seat Leon Sportstourer FR, kombi pre náročných. Oplatí sa za tú cenu?
Nasledujúci článokVýroba elektromobilov produkuje viacej emisií ako výroba spaľovacích motorov. To až o…