Domov Elektromobilita BMW Concept XM. Hybrid s V8 pod kapotou a výkonom 750 koní

BMW Concept XM. Hybrid s V8 pod kapotou a výkonom 750 koní

Dočkali sme sa predstavenia konceptu, ktorý odzrkadľuje nový dizajnérsky smer automobilky BMW. BMW Concept XM má ešte väčšie ľadvinky a zároveň je najvýkonnejším BMW divízie M.

V Miami Beach, na prestížnej výstave Art Basel 2021 sa predstavuje divízia M BMW Concept XM. Okrem načrtnutia dizajnérskeho smeru, ktorým sa mníchovská automobilka bude uberať predstavili aj riešenia, ktorými budú v budúcnosti inšpirované aj ďalšie luxusné modely BMW.

Už na pohľad dynamický. 

Exteriér už na prvý pohľad odzrkadľuje tie najpodstatnejšie vlastnosti tohto konceptu. Dynamiku, agilitu a precíznosť. Od čias BMW M1 je toto prvý model, ktorý vznikal čisto pod záštitou BMW M. Je to hneď na prvý pohľad vidieť. V prednej časti dominujú obrovské ľadvinky, ktorým sekunduje veľmi agresívny predný nárazník. Dynamicky pôsobia aj predné svetlá, ktoré sú tentokrát menších rozmerov, ako sme pri BMW zvyknutí. V zadnej časti vás upútajú horizontálne orientované zadné svetlá a ako sme pri vozidlách BMW M zvyknutí, štvorica koncoviek výfukov. Celkový vzhľad auta pôsobí naozaj futuristicky. Aj keď nesie pomenovanie Concept, malo by sa jednať o pred sériovú podobu a do predaja by sa mal dostať koncom budúceho roka.

BMW Concept XM

Úžasná atmosféra v interiéri.

Keď sa presunieme do interiéru, privíta nás interiér výrazne zameraný na vodiča. Aj línie prístrojovej dosky, použité materiály, a ich povrchová úprava dodávajú interiéru naozaj futuristickú a nevšednú atmosféru. Na sedadlách je použitá retro pôsobiaca hnedá koža, ktorá je doplnená o medené prvky v kombinácií s uhlíkovými vláknami. Nové zoskupenie obrazoviek BMW Curved Display kombinuje orientovanie kokpitu na vodiča a modernú digitálnu dobu.

BMW Concept XM

Pod kapotou je to naozaj M.

Z časti to je pravda. Pod kapotou totiž bije osem valcové srdce. Na druhú stranu, tento motor je kombinovaný výhradne s elektromotorom a nové BMW Concept XM je hybrid. Automobilka sľubuje dojazd 80 kilometrov na čisto elektrický pohon. Cieľom spojenia týchto dvoch typov pohonu bolo dosiahnuť výkon 550 kW (750 koní) a krútiaci moment na hodnote rovných 1000 Nm.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJpress.bmwgroup.com
Predchádzajúci článokJazdenka za cenu nového auta? To je Alpina B7 ponúka však viac, než nové autá
Nasledujúci článokBMW čoskoro príde s ostrým modelom M4 GT4. Čo už vieme?