Domov Lifestyle Jazdenka za cenu nového auta? To je Alpina B7 ponúka však viac,...

Jazdenka za cenu nového auta? To je Alpina B7 ponúka však viac, než nové autá

Nie iba novodobé BMW budili rozruch. Dá sa povedať, že každé desaťročie príde BMW s niečím kontroverzným. Našťastie je tu dvorný úpravca Alpina, ktorý tomu dokáže niekedy zabrániť.

Luxusný sedan od bavorskej automobilky BMW radu 7 zrejme nie je potrebné predstavovať. Je to najviac, čo viete dostať v luxusnej limuzíne. Doteraz však nikdy nevzniklo plnokrvné „eMko“ tohto auta. Najvýkonnejšia verzia síce nesie prívlastok M760Li, no nie je to M. Alpina sa však rozhodla vydať vlastnou cestou. Alpina B7 tak namiesto mohutnej V12 vsádza na ľahšiu, dvoma turbodúchadlami doplnenú V8. Takto upravenú Alpinu si však nemôže dovoliť bárs kto. Jazdené B7 však už hovoria niečo iné.

Pokiaľ máte chuť a peniaze nazvyš, Alpina B7 modelovej generácie E65 je teraz k dispozícií. Samotná E65 sa stretla s množstvom nenávisti aj keď jej dizajn navrhol Chris Bangle. Ruku na srdce, toto auto naozaj nie je pre každého, no Alpina z neho dokázala spraviť auto, ktoré by aj stálo za hriech. Minimálne jeho výzorom.

Vonkajší dizajn sa nesie v podaní predĺžené veka kufra, z ktorého renomovaný úpravca spravil spojler, upravili prednú masku a taktiež obuli ich charakteristické kolesá. Nechýba lakovanie určené pre Alpinu s decentnými pruhmi a logom úpravcu. Človek, keď takéto auto šoféruje, alebo sa naň pozerá vie, že nekupuje len tak „kadejaké“ BMW ale kupujete Alpinu. Ako sme spomenuli, nie je to šálok kávy pre každého, no za zváženie by to možno aj stálo.

Výkonu na rozdávanie

Čo máme pod kapotou? V12 nahradila 4,4-litrová V8 s kompresorom a maximálnym výkonom 368 kW / 500 koní s maximálnym krútiacim momentom 700 Nm. Maximálna rýchlosť tejto viac ako dvojtonovej mašiny je 311 km/h a z pokoja na 100 km/h sa dostanete v priebehu 4,8 sekundy.

Takéto vozidlo je k dispozícií na nemeckom portály mobile.de. Toto vozidlo bolo prvý krát registrované v októbri 2004 a najazdených má iba 60 000 kilometrov. Pôvodne má auto jedného majiteľa – zberateľa zaujímavých kúskov, takže stav vozidla je perfektný. Toto auto môže byť vaše za 28.890 €. Nie je to málo, viete mať samozrejme za to aj novú Kiu Ceed v plnej výbave, či Škodu Octavia, no je zrejmé, že taký prepych a pôžitok ako je v tomto aute inde nenájdete. Sú to jednoducho dva rozličné svety.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmobile.de
Predchádzajúci článokTEST Yamaha MT 07. Ideálna motorka pre začiatočníkov
Nasledujúci článokBMW Concept XM. Hybrid s V8 pod kapotou a výkonom 750 koní