Domov News Opel predstavuje praktický kombík Astra Sports Tourer

Opel predstavuje praktický kombík Astra Sports Tourer

The all-new Opel Astra Sports Tourer (2021)

Od septembrovej svetovej premiéry modelu Opel Astra ubehol nejaký čas a nemecká automobilka predstavuje aj verziu kombi. Tento model bude niesť presný názov Opel Astra Sports Tourer. Pôjde o vôbec prvé kombi značky Opel, ktoré dostane elektrifikovaný pohon.

Astra Sports Tourer tak dostane pod kapotu aj dve úrovne plug-in hybridného elektrického pohonu. Okrem tejto elektrifikácie však nebudú záujemcovia o tento model obraní o štandardné spaľovacie motory. Paleta motorov zahŕňa zážihové aj vznetové motory a ich výkonové spektrum začína na hodnote 81 kW (110 koní) a siaha až po 96 kW (130 koní).

Opel Astra Sports Tourer (2021)

Ak sa vám to zdá málo, v prípade plug-in hybridného ústrojenstva máte k dispozícii výkon celej sústavy na úrovni 165 kW (225 koní). Už štandardne máte v ponuke možnosť manuálnej šesťstupňovej prevodovky a pri výkonnejších modeloch aj 8 stupňového automatu, ktorý sme mali k dispozícii aj pri teste modelu Opel Mokka.

Niečo narástlo, niečo nie

Nová Astra ST sa skrátila o 60 mm v porovnaní s predchodcom. Dôvodom je najmä kratší predný previs. Pozitívnou správou pre posádku môže byť navýšenie rázvoru kolies o 70 mm na celkových 2 732 mm. Celkovo tak Astra ST meria 4 642 mm, jej šírka dosiahla 1 860 mm a výška 1 480 mm.

Opel Astra Sports Tourer (2021)

Čo by to bolo za kombi, keby neposkytovalo dostatočný batožinový priestor. Veľmi zaujímavou hodnotou sa môže pýšiť práve Astra ST. Jej batožinový priestor má základný objem 608 litrov a po sklopení zadných operadiel tento objem narastie na 1 634 litrov. Sedadlá sa dajú sklápať v pomere 40:20:40, čo môže byť veľkým plusom pri preprave dlhších predmetov.

Ak sa rozhodnete pre plug-in hybridné pohonné ústrojenstvo, musíte rátať s istými kompromismi v batožinovom priestore. Tam bude základný objem kifra 548 litrov a po sklopení sedadiel 1 574 litrov.  Za zmienku určite stojí použitie voliteľnej podlahy “Intelli-Space”. Ide o pohyblivú podlahu nastaviteľnú jednou rukou do rôznych polôh. Rovnako máte možnosť ju nechať v 45°uhle.

Opel Astra Sports Tourer (2021)
Nový dizajnový odkaz Opel

Nový model Opel Astra Sports Tourer rovnako tak ako klasická Astra interpretuje filozofiu značky o odvážnom a čistom dizajne. Predná maska Opel Vizor nadväzuje na Opel Compass. Vertikálna a horizontálna os sa pretína s logom blesku Opel. Do masky integrovali adaptívne pixelové svetlomety Intelli-Lux LES ale aj prednú kameru.

Zadnej časti opäť dominuje logo značky, umiestnené uprostred. Do dizajnu zapadá vysoko umiestnené stredové brzdové svetlo a štíhle zadné svetlomety. Tie prakticky výchádzajú zo štandardného hatchbacku. Astra Sports Tourer má za úlohu priniesť aj nové technológie do svojho segmentu. Za vrchol Opel považuje najnovšiu verziu adaptívnych pixelových svetlometov Intelli-Lux LED. Tento systém už majú k dizpozícii vlajkové lode značky Insignia a Grandland. Svetlá disponujú 168 diódami LED a majú funkciu neoslňovania ostatných vozidiel.

Veľký krok vpred

Zákazníci a noví potenciálni majitelia Astry ST dostanú v kokpite Pure Panel plne digitálne rozhranie pre komunikáciu mezdi človekom a strojom. Ovládanie je podobné smartfónom a vďaka širokému dotykovému displeju sa stáva intuitívnym. Analógové ovládanie však úplne nevynechali a preto sa ním dá nastavovať napríklad klimatizácia. K dispozícii máte aj  Apple CarPlay či Android Auto po vzduchu, takže káble na prepojenie viac potrebovať nebudete.

Opel Astra Sports Tourer (2021)

Opel vsadil aj na komfort pre posádku. Predné sedadlá nového modelu ST pochádzajú z vlastnej vývojovej dielne značky. Ide o maximálne ergonomické sedadlá v triede, minimálne to tvrdí výrobca. Majú bohatú škálu rôznych nastavení od elektrického sklápania až po elektropneumatickú bedrovú opierku. V zhotovení z kože Nappa sa budú sedadlá dodávať aj s odvetrávaním a masážnymi funkciami.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJOpel
Predchádzajúci článokBMW čoskoro príde s ostrým modelom M4 GT4. Čo už vieme?
Nasledujúci článokPrednedávnom vyhorelo, teraz vstáva z popola ako Fénix