Domov News Mitsubishi ASX končí. Kedy môžeme očakávať nástupcu?

Mitsubishi ASX končí. Kedy môžeme očakávať nástupcu?

Mitsubishi ASX bolo veľmi zaujímavým modelom japonskej automobilky. Výroba končí a nástupca príde najskôr o rok – ak vôbec.

Aj keď sa ASX ponúka od roku 2010 a má nejaký ten rok za sebou, tak stále patrilo vo svojej triedy k jedným z najvyhľadávanejších kompaktných SUV. V čase svojej najväčšej slávy sa model dokázal držať v TOP 10 najpredávanejších, no v poslednej dobe mu na sláve ubudlo a upadlo do zabudnutia.

Na oficiálnej stránke slovenského zastúpenia japonskej automobilky model síce nájdete v ponuke, no cenník, či konfigurátor by ste hľadali márne. Jediné, čo je k dispozícií je katalóg vozidla. Výroba aktuálnej generácie ASX je na konci a dopredávajú sa iba skladové zásoby, ktoré mali jednotliví díleri objednané. Ide naozaj iba o dopredaj skladových vozidiel a preto nemá zmysel držať na stránke cenník, či konfigurátor – pre zbytočné pomätenie zákazníka.

Šušká sa však aj o jeho nástupcovi, ktorý by sa mal predstaviť začiatkom roka 2023. Zatiaľ nemáme ani tušenia ako bude chystané ASX vyzerať. Na rok 2023 Mitsubishi spolu s francúzskym Renaultom avizujú dva nové modely v rámci aliančného partnerstva. Od Renaultu bude použitá technológia, no taktiež modely bude aj vyrábať. Hovorí sa o nástupcovi Space Star, ktorý by mal stáť na základoch Clia a taktiež o crossovery na báze Capturu. Môžeme tak len očakávať, či sa bude jednať o nástupcu ASX.

Mitsubishi ASX poznáme už od roku 2010 a tým pádom bolo viac než jasné, že bude potrebovať svojho nástupcu, prinajmenšom jeho facelift. Japonská automobilka svoj bestseller postupom času inovovala, no posledný facelift prišiel v roku 2019. Tu sme mohli vidieť aktuálny dizajnový jazyk automobilky, kde bola ukázaná mohutná predná maska.

Na rovnakom základe ako ASX boli postavení aj jeho francúzski bratia Peugeot 4008 a Citroën C4 Aircross. Tieto modely sa však prestali vyrábať už pred dlhšou dobou a z trojice tak ostalo iba ASX. Dalo by sa povedať, že za ich nepredajnosť môže aj Mitsubishi, nakoľko iba ASX bolo dostupné s pohonom 4×4.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJdrive.com
Predchádzajúci článokNadupané Subaru Levorg a WRX STI, u nás ho však nečakajte, teda aspoň zatiaľ
Nasledujúci článokTEST Jazdenky: Ford Focus 2016 2,0 TDCi – spoľahlivá kvalita, pozor však na automat…