Domov News Genesis G90 ako najluxusnejší Hyundai oficiálne vstupuje na trh. Zatiaľ však len…

Genesis G90 ako najluxusnejší Hyundai oficiálne vstupuje na trh. Zatiaľ však len…

Má Maybach výrazný problém? Genesis G90 poukazuje na svoju širokú škálu konfigurovania interiéru. Doslova luxus na kolesách.

Po zverejnení fotografií exteriéru novej vlajkovej lode Genesis G90 koncom novembra, sa ukazuje aj interiér tohto prestížneho Kórejca. Dielo je tak dokonané a máme pred sebou dokonalý celok. V základnej verzii bude mať Genesis G90 na dĺžku 5257 mm a rázvor na úrovni 3180 mm. Predĺžený variant bude dosahovať rázvor 3,3 metra a dĺžka bude 5465 mm. Vozidlo má v obidvoch prevedeniach na šírku 1 930 mm a na výšku 1 490 mm. Obrovský rázvor vozidla ponúka luxusné sedenie pre pasažierov sediacich vzadu. Aj keby ste mali vyše dvoch metrov vedzte, že na zadné sedadlá sa zmestíte s maximálnym pohodlím.

V interiéri nájdete kožené prešívanie takmer všade. Kde sa nenachádza koža, tam nájdete skutočný kov, drevo, či karbónové doplnky. G90 tak ponúkne maximálny zážitok aj pre tých najnáročnejších. Pre dojem maximálneho luxusu bolo do dverí integrované LED osvetlenie.

Zaujímavým doplnkom je nakláňacia sa 10,2“ dotyková obrazovka. Tá sa prispôsobuje podľa toho, ako sedíte a dodá tak maximálny zážitok z pozerania v tom najideálnejšom uhle. Ak je vám jedna obrazovka málo, pochopiteľne sa tu nachádza 8“ tablet zakomponovaný v lakťovej opierke. Tá je sterilizovaná vďaka dodatočnému UV svetlu. Tým pádom dvaja ľudia si ho vedia vystriedať bez toho aby na ňom bola väčšina baktérií. Čo v dnešnej dobe nie je na zahodenie a je to presne ten typ doplnku, keď už máte v aute všetko a neviete čo viac by ste si vymysleli. Týmto tabletom viete nastaviť všetko od klimatizácie, cez masážne funkcie sedadiel až po polohu okenných roletiek. Kokpit je potiahnutý antibakteriálnym materiálom Silver Zinc Zeolite pre zníženie rastu baktérií na umelej koži.

Luxus naozaj na prvom mieste

Okrem toho Genesis G90 prichádza so svojou vlastnou vôňou, ktorou chce priviesť ku sebe nových zákazníkov a zabojovať tak na trhu luxusných limuzín v popredí s nemeckými značkami. Vône nesú aj zaujímavé názvy ako The Driver’s Awakening, The Great Outdoors a My Favorite Place. S týmito vôňami sa tak v aute určite nebudete nudiť.

Vozidlo je taktiež vybavené prémiovým ozvučením značky Bang & Olufsen až s 23 reproduktormi, ktoré majú funkciu aktívneho potláčania okolitého ruchu. Ambientné podsvietenie, elektrické závesy, vlastné vône, jednoducho všetko určené pre pohodlie pasažierov. Ergorelaxačné sedadlá majú až 10 vzduchových buniek na operadle a ďalšie dve na samotnom sedadle. Poskytujú tak štyri druhy masáže. Sedadlá sa taktiež dokážu nafúknuť akonáhle presiahnete rýchlosť 130 km/h.

Pre pohodlnú a bezstarostnú jazdu je auto vybavené vzduchovým odpružením a dokáže predné kolesá zdvihnúť o 10 milimetrov. Pred jazdou po nerovnom povrchu taktiež dokáže odstrániť nedokonalosti. Na takýchto cestách sa vozidlo automaticky zdvihne o 25 milimetrov.

V8 alebo V6?

Poctivý motor V8 pod kapotou žiaľ nečakajte. Genesis G90 na trh príde s dobre známou preplňovanou 3,5-litrovou V6 s novou koncepciou e-S/C. Tá zabezpečuje lepší kompresný pomer pre stlačený vzduch a poskytuje tak maximálny krútiaci moment, než bežný motor. Maximálny výkon tejto V6 je 313 kW / 420 koní s krútiacim momentom 591 Nm. Jediné na čo nám ostáva čakať je cena, tú zatiaľ môžeme iba tipovať.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokŠialený Fiat Panda! Základy z rally špeciálu a výkon až 300 koní
Nasledujúci článokNajmodernejší VS. najstarší pancierovaný Mercedes. Dnes stojí viac ako pol milióna EUR