Domov News Je to oficiálne! Toyota Hilux GR Sport príde aj k nám do...

Je to oficiálne! Toyota Hilux GR Sport príde aj k nám do Európy

Športová sekcia GR od Toyoty bola zväčša výsadou športových áut. Aktuálne však toto odvetvie prichádza aj k pick-upom.

„Toyota Hilux je legendou vo svojom obore. Je dobre známa svojou spoľahlivosťou a odolnosťou. Toto isté platí aj pre výkonné modely s dodatkom GR Sport. Novo prichádzajúci Hilux bol inšpirovaný závodnými vozidlami pre Rally Dakar. Novinka poskytuje novú úroveň pôžitku a jazdy na ceste aj v teréne. Je zhmotnením ducha našich závodných vozidiel a svetu tak dokáže priblížiť kúsok Dakaru“, vyjadril sa Nasser Al-Attiyah, jazdec tímu Gazoo Racing a taktiež aj trojnásobný víťaz Rally Dakar.

Úžitkové auto Toyota Hilux v prevedení GR sa však predstavila už v septembri minulého roku, no iba pre thajský trh. Tento počin však nevzbudil veľkú pozornosť, skôr vzbudil výsmech, nakoľko auto vyzeralo ako z hračkárstva. Európska verzia vyzerá seriózne a určite bude mať čo ponúknuť.

Odkiaľ vychádzať?

Toyota Hilux GR Sport má nové jednostupňové tuhšie tlmiče a červeno lakované pružiny na prednej náprave. Na zadnej náprave stále ostávajú listové pružiny, no v nových puzdrách. Toyota deklaruje lepšiu variabilitu na ceste, lepšiu stabilitu a tuhosť v riadení a taktiež aj natočenie kolies. Otázkou znie, či bude toto zavesenie zadnej nápravy o čosi lepšie, než doteraz, prípadne lepšie než viacprvková zadná náprava.

Samotná výbava GR Sport vychádza z pôvodnej Executive. Rátať tak môžeme s dvojzónovou klimatizáciou, bezkľučovým vstupom do vozidla, či asistentami pre zjazd a prešmykovaniu kolies. To je však takým štandardom pri pick-upoch. GR Sport bude vrcholom ponuky pre model Hilux. Vzhľadovo sa Hilux GR Sport odlíši od ostatných. Vpredu je čierna maska miesto loga tu bude celý nápis automobilky. Auto bude obuté na 17“ diskoch. Interiér disponuje športovými sedadlami v kombinácií čierna koža, brúsená koža a červené prešívanie.

Nový Hilux bude v karosárskej verzii Double Cab. Pod kapotou môžeme očakávať 2,8-litrový motor s výkonom 150 kW / 204 koní s krútiacim momentom 500 Nm. Štandardne bude spojený so šesťstupňovou automatickou prevodovkou a za autom budete môcť vliecť 3,5 tony. Ak máte teda o takéto auto záujem, budete si musieť počkať do leta 2022, kedy bude možné si ho oficiálne zakúpiť.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJtoyotanews.eu
Predchádzajúci článokMercedes predstavil elektromobil Vision EQXX s dojazdom viac ako 1000 km
Nasledujúci článokOpel končí s Insigniou a nahradiť ju chce novým SUV. Objaviť sa má už…