Domov News Nové Mitsubishi ASX dorazí už budúci rok, dočkáme sa ho aj na...

Nové Mitsubishi ASX dorazí už budúci rok, dočkáme sa ho aj na Slovenku?

Rada kompaktných SUV sa dočká nového Mitsubishi ASX už v roku 2023. Jar by tak mala patriť novému modelu japonskej značky, ktorý dostane do výbavy tie najmodernejšie technológie. O pohon sa postarajú plug-in hybridné (PHEV) a hybridné (HEV) pohonné jednotky.

Japonská spoločnosť Mitsubishi dnes oznámila, že na jar budúceho roka uvedie na trh model ASX v čisto novej generácii. Pôjde celkovo o tretí plug-in hybridný SUV model tejto značky a doplní tak modely Outlander PHEV a Eclipse Cross PHEV. Nová generácia modelu Mitsubishi ASX nahradí ešte stále aktuálny model. Ten možno označiť za jeden z prvých modelov typu SUV vstupujúcich na novo vznikajúci trh s kompaktnými SUV.

Nová generácia nadviaže na predchodcu

Mitsubishi ASX rozhodne patrí medzi najúspešnejšie modely značky o čom svedčia aj predajné čísla. Od uvedenia v roku 2010 ich automobilka predala bezmála 380 tisíc. Nová generácia modelu ASX ponúkne kompletný balík výbavy a nové technológie. Rovnako tak sa bude uberať cestou elektrifikácie a ponúkne plug-in hybridné a hybridné pohonné jednotky

Mitsubishi Motors sa podarilo uviesť na trh prvý plug-in hybridné SUV ešte v roku 2013. Odvtedy uplynulo veľa času a Mitsubishi sa môže pochváliť slušnými predajnými číslami. Spolu predali v Európe celkovo 200 tisíc plug-in hybridných SUV. Za tento úspech môžu vďačiť najmä modelu Outlander PHEV a od minulého roka svoju časť pridáva aj model Eclipse Cross PHEV.

 

Aliančná platforma a výroba v Španielsku

Ak vás zaujíma technika, na ktorej bude nové ASX stáť, odpoveď je jasná. Keďže Mitsubishi patrí do aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi, nová generácia tak dostane platformu s názvom CMF-B. Výroba tohto kompaktného SUV by mala prebiehať v Španielsku, konkrétnejšie v závode v meste Valladollid. Mitsubishi sa tak netají svojou tradíciou a chce nadviazať na predajné úspechy dvoch spomínaných modelov.

Popularita hybridov a plug-in hybridov rastie priamo úmerne s ich zvyšujúcou sa ponukou a Mitsubishi jednoznačne vidí potenciál modelu ASX práve s hybridnými pohonmi. O tom či model ASX nadviaže na svojho predchodcu zatiaľ môžeme iba špekulovať, no čoskoro sa snáď dočkáme aj oveľa viac podrobnejších informácii o kompaktnom modeli SUV Mitsubishi ASX.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJMitsubishi Motors
Predchádzajúci článokVedeli ste, že aj vaše brzdy v aute majú na svedomí Jaguar a Porsche?
Nasledujúci článokVlastniť auto je zbytočné! Automobilka Lynk & CO ponúka autá formou mesačného predplatného