Domov Elektromobilita Rysuje sa nový dostupný elektromobil Fisker Pear. Rezervovať si ho môžete za...

Rysuje sa nový dostupný elektromobil Fisker Pear. Rezervovať si ho môžete za 250 dolárov

Hoci je možné nový Fisker Pear už teraz rezervovať, svoju sériovú podobu dostane až v roku 2024. Nový model firmy pochádzajúcej z USA má najviac zákazníkov osloviť najmä vďaka veľmi priaznivej cene.

Táto pomerne malá automobilka založená manželmi v južnej Kalifornii nemusí veľa ľuďom nič hovoriť. Zaoberajú sa autami výhradne na elektrický pohon a na našich cestách sú ich autá viac než ojedinelé. Európanom sa chcú priblížiť na nadchádzajúcej prezentácií v Barcelone, kde predstavia svoju verziu SUV s názvom Ocean, ktorý sa bude vyrábať v susednom Rakúsku.

Rezervácie sú spustené.

Nový Fisker Pear sa bude vyrábať v bývalej továrni spoločnosti GM v štáte Ohio. Celý proces výroby bude prebiehať pod taktovkou taiwanskej spoločnosti Foxconn. Aj keď o pripravovanom modeli toho zatiaľ veľa nevieme, za veľkou mlákou už je možné si tento nový elektromobil rezervovať. Fisker Pear je možné prostredníctvom oficiálnej stránky zarezervovať za veľmi prívetivých 250 amerických dolárov. Tak ako je nízky rezervačný poplatok, tak isto má byť nízka aj celková cena pripravovaného modelu.

Objednávka naslepo.

Fisker spustil predobjednávky svojho nového modelu bez toho aby dal záujemcom akékoľvek informácie o tom, čo ich vlastne čaká. Jediná informácia, ktorú Fisker zverejnil je tá, že môžeme očakávať približne 4,5 metra dlhé auto, šikovné odkladacie priestory a miesto pre 5 pasažierov. Takže dokopy neprezradili prakticky nič. Podľa ďalších informácií bude nový elektromobil na americkom trhu stáť 29 900 dolárov, čo je v prepočte približne 26 400 eur. Pokiaľ sa Fisker Pear dostane aj náš, európsky trh a zachová si túto cenu, pravdepodobne bude po ňom obrovský dopyt.

Pod záštitou z taiwanu.

Aj napriek tomu, že názov Pear môže znieť celkom prvoplánovo, tento názov je sofistikovanejší. Novinka nenesie názov podľa hrušky, ako by sa mohlo hneď zdať, ale je to skratka pre Personal Electric Automotive Revolution. Celá výroba bude prebiehať v už spomínanej bývalej továrni spoločnosti GM. Firma, ktorá bude celú výrobu zastrešovať, spoločnosť Foxconn je technologický gigant, ktorý má agilnému elektromobilu kompaktných rozmerov rozhodne čo požičať. Firma si už stanovila aj cieľ výroby, ktorý je vyšší ako pri SUV Ocean. Foxconn plánuje vyrobiť až 250 000 kusov z tohto dostupného elektromobilu ročne.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJfisker.com
Predchádzajúci článokLexus sa chystá na elektrifikáciu vo veľkom. Takto by podľa nich mal vyzerať superšport budúcnosti
Nasledujúci článokNový Ford Ranger Raptor s benzínovou V6. Našťastie aj u nás