Domov News Legenda sa vracia!? Volkswagen možno prinesie naspäť svojho „chrobáka“

Legenda sa vracia!? Volkswagen možno prinesie naspäť svojho „chrobáka“

Legendy sa stávajú legendami preto, lebo na ne ľudia jednoducho nevedia zabudnúť. Za rovnaký prípad sa dá považovať aj Volkswagen Beetle, takzvaný “Chrobák”. Generálny riaditeľ Volkswagenu Herbert Diess sa vyjadril k možnému návratu a mohol by to byť návrat v novom šate.

Keď sa fanúšikovia značky Volkswagen dozvedeli, že legendárny model Beetle končí, neskrývali svoju nespokojnosť. “Chrobák” bol svojim vzhľadom ikonickým modelom a sprevádzal značku Volkswagen po dlhé desaťročia. Jeho štýl sa stal výnimočný a jedinečný a čo je pre značku dôležité – aj ľahko rozpoznateľný. Ak ste fanúšikom tejto legendy, možno máme pre vás trochu nádeje na návrat. Beetle sa možno vráti ako elektromobil.

Volkswagen Beetle končí, no lúči sa štýlovou Final Edition

Autá plné emócii ?

Mnoho nápadov si pred svojou realizáciou ešte poleží nejaký ten čas v šuplíku. Rovnako to možno bude aj v prípade modelu Beetle. Generálny riaditeľ značky VW Herbert Diess sa v nedávnom rozhovore vyjadril práve k téme noviniek. Spomínal, že na elektrickej platforme s označením MEB by sme sa mohli dočkať niekoľkých automobilov plných emócii.

“Najemotívnejším vozidlom v našej histórii je rozhodne microbus. Mojou prvou prioritou bolo priviest túto ikonu späť k životu” uviedol Diess. Reč je o modely ID.Buzz, ktorý má byť elektrickým prevedením kultového mikrobusu. Na trh príde ID.Buzz ešte tento rok. “Áno, na našej platforme MEB môžeme postaviť ešte mnoho ďalších emocionálnych automobilov,” pridal odpoveď po priamej otázke, či by mohol zažiť svoj návrat aj legendárny model Beetle.

Nič oficiálne

Aby sme však upokojili vášne, zatiaľ nejde o oficiálne potvrdenie návratu modelu VW Beetle. Napriek tomu zo slov generálneho riaditeľa srší optimizmus, že by sa tak mohlo stať. Diess odpovedal aj na otázku o uvedení elektrického pick-upu na severoamerický trh. Jeho odpoveď však nič konkrétne nepriniesla a tak takýto model v zámorí ostáva iba v sfére špekulácii a dohadov. Môžeme sa však tešiť na modely Volkswagen, ktoré by mali so sebou priniesť emócie a dúfajme, že skutočne zažijeme aj návrat legendy menom Chrobák.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPrečo?! Táto otázka vám napadne pri pohľade do interiéru čínskeho modelu Yuan Plus
Nasledujúci článokKia Sportage Plug-in Hybrid – akú techniku schováva najdrahší a najvýkonnejší Sportage?