Domov Elektromobilita VW ohlásil príchod elektrickej verzie modelu California. Ako bude vyzerať?

VW ohlásil príchod elektrickej verzie modelu California. Ako bude vyzerať?

VW v najbližších rokoch prenesie svoje know-how v oblasti elektromobility aj do segmentu obytných vozidiel. Model ID.California má základ v ID.Buzz. Tento obytný elektrický automobil už priamo potvrdila spoločnosť Voklswagen.

Po zasadnutí dozornej rady spoločnosti VW bolo dnes oznámené, že nový model sa bude vyrábať v závode v Hannoveri na novej montážnej linke, ktorej výroba sa už začala. Závod v Hannoveri bude od budúceho roka vyrábať elektrickú dodávku ID.Buzz vo forme People Mover (osobné) a Cargo (úžitkové vozidlo). Všetko začne teda ešte pred predstavením modelu ID.California, ktorý predstavia až neskôr, presnejšie v druhej polovici tohto desaťročia.

Opäť platforma MEB

Skutočné podrobnosti o novom karavane ešte neboli zverejnené, ale o koncepte ID.Buzz máme dosť informácii. Vozidlo minulý mesiac poodhalili v maskovanom prestrojení. To ukazuje, že sériová verzia si zachová kľúčové vizuálne detaily, ktoré sú na koncepte viditeľné.

ID.Buzz, ktorého cieľom je poskytnúť modernú podobu ikonickej obytnej dodávky typu 2 z 50. rokov minulého storočia, bude stáť na platforme MEB spoločnosti, ktorú vytvorili pre svoje EV modely. V ponuke sa ocitne celý rad veľkostí batérií od 48 kWh do 111 kWh. Najväčšia z nich údajne poskytuje maximálny dojazd okolo 550 kilometrov. Dodatočná hmotnosť vnútorného vybavenia a kempingového vybavenia by však mohla znížiť dojazd v modeli ID. California, zatiaľ neexistujú informácie o koľko.

Očakáva sa, že rad ID.Buzz začne s jednomotorovou hnacou sústavou s pohonom zadných kolies s výkonom 201 koní. Varianty s vyšším výkonom a dvoma motormi ponúknu aj pohon všetkých štyroch kolies. Rovnako ako ostatné modely založené na platforme MEB, bude aj nový elektrický ID.Buzz podporovať rýchle nabíjanie.

Práca zaručená

Dr Casten Intra, predseda predstavenstva VW Commercial Vehicles, tvrdí, že model ID.California skombinuje prebiehajúci trend smerom k mobilnej rekreačnej oblasti s udržateľnou CO2 neutrálnou mobilitou. Príchod obytného elektromobilu vnímajú ako „dobrú správu“ pre fabriku v meste Hannover, ktorá zabezpečí budúce pracovné miesta. VW preto podpíše zmluvu, ktorá vylučuje akékoľvek „prevádzkové prepúšťanie“ do konca roka 2029.

V najbližšom období pokračuje Hannover vo výrobe T7 Multivan a posledné varianty T6.1 Transporter, pričom produkcia ID.Buzz sa začne budúci rok. Bude však vyrábať aj modely, ktoré vzídu z Audi Artemis Project, spolu s výrobou karosérie nového elektrického Bentley, ktorá sa má uskutočniť v roku 2025.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokNajmodernejší VS. najstarší pancierovaný Mercedes. Dnes stojí viac ako pol milióna EUR
Nasledujúci článokVodiči pozor aj na tieto zimné nástrahy, zima a mráz nie sú jedinou hrozbou.