Domov News Nový Ford Mustang California Special. Takto to dopadne keď sa spojí história...

Nový Ford Mustang California Special. Takto to dopadne keď sa spojí história a súčasnosť

Rodina Ford Mustang sa rozrástla o nového člena. Mustang California Special je označenie, ktoré možno vysledovať až do 60. rokov minulého storočia, no v Európe sa doteraz ešte oficiálne neobjavilo.

Najnovší Mustang California Special, ktorý ponesie toto meno, vychádza z aktuálneho modelu GT Cabrio. Ide najmä o kozmetické zmeny. Medzi ne v rámci exteriéru patrí hustejšia mriežka chladiča s čiernou povrchovou úpravou, čierne, červené a sivé pruhy po stranách auta a jedinečné 19-palcové zliatinové kolesá. Disky sú špeciálne pre tento model vo farbe „Carbonised Grey“, ktorá ladí s bočnými prahmi, zadným difúzorom a väčším predným splitterom.

Logá GT/CS sa objavujú v hojnom množstve. Na aute nájdeme aj emblém, ktorý pripomína dobový uzáver hrdla nádrže z čias prvých Mustangov. V zozname výbavy sa nachádzajú aj vzduchové prieduchy pre lepšie prúdenie vzduchu.

Interiér plný detailov

Vo vnútri pridal Ford na časť sedadiel a vnútorné výplne dverí sivý semiš „Miko“ (materiál vyrobený z recyklovaného polyesteru). Na prístrojovom paneli je hliníková lišta „Carbon Hex“, plaketa Mustang California Special a logá GT/CS vyrazené na sedadlách a koberčekoch.

Na palube sa nachádza aj informačný a zábavný systém Ford SYNC 3 s funkciami pripojenia Apple CarPlay a Android Auto v štandardnej výbave. Rovnako tak Mustang California Special disponuje aj množstvom asistenčných technológií pre vodiča. Patrí sem napríklad aj adaptívny tempomat s asistentom udržiavania v jazdnom pruhu.

Objem nenahradíš

Dnes už raritný, 5,0-litrový motor V8 s prirodzeným nasávaním zostáva nezmenený. Produkuje výkon 444 koní a krútiaci moment 529 Nm. V kombinácii so štandardne montovanou šesťstupňovou manuálnou prevodovkou dokáže tento Mustang zrýchliť z 0 na 100 km/h za 4,8 sekundy. Voliteľný 10-stupňový automat tento čas skráti na 4,5 sekundy. California Special je k dispozícii v deviatich farbách exteriéru vrátane modrej Grabber a oranžovej Cyber.

„California Special sa stal obrovskou súčasťou odkazu Mustangu v Amerike a symbolizuje veľa z toho, čo znamená Mustang. Radosť z jazdy a slobodu na otvorenej ceste,“ povedal hlavný programový inžinier Mustang Ford Europe Matthias Tonn. Zároveň dodal: „Tieto ideály rovnako silno rezonujú medzi nadšencami šoférovania v Európe. Takže je načase, aby aj tu zákazníci zažili jedinečnú zmes štýlu, výkonu a zábavy z jazdy ako v Kalifornii.“

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokBravó, Mazda! Nové SUV CX-60 dostane šesťvalce a pohon zadných kolies (veľká fotogaléria + video)
Nasledujúci článokModernizovaný Volkswagen T-Roc prichádza ako crossover, kabriolet a taktiež ako ostrý crossover