Domov News Poznáme cenu Škody Enyaq Coupé iV RS. Koľko musíte našetriť?

Poznáme cenu Škody Enyaq Coupé iV RS. Koľko musíte našetriť?

Škoda dnes spúšťa objednávky na svoj prvý čisto elektrický model RS. Enyaq Coupé iV RS sa však k zákazníkom dostane až koncom tohto roka. Koľko bude stáť a čo bude mať v základnej výbave?

Najvýkonnejšie prevedenie Enyaqu Coupé iV s tradičným označením RS disponuje dvojicou elektromotorov so systémovým výkonom 220 kW (299 koní) a krútiacim momentom 460 Nm, vďaka čomu zrýchli z 0 na 100 km/h za 6,5 sekundy a akcelerovať prestane pri 180 km/h. Variant RS má o 15 mm znížený podvozok vpredu a o 10 mm vzadu.

V štandardnej výbave bude mať napríklad osvetlenú masku chladiča Crystal Face so 131 LED diódami, čierne kontrastné prvky alebo čierne 20-palcové kolesá TAURUS (za 21-palcové kolesá VISION si Škoda pýta príplatok 756 eur). Základná výbava ďalej obsahuje interiér z kože a alcantary (celokožené sedadlá sú za príplatok 680 eur), trojramenný športový vyhrievaný volant, vyhrievané predné sedadlá, strešné okno, full LED Matrix svetlomety, virtuálny kokpit s 5,3“ displejom, 13“ displejom multimediálneho systému s navigáciou, trojzónovú klimatizáciu, zadnú parkovaciu kameru, audiosystém s 8 reproduktormi či adaptívny tempomat.

Z príplatkových položiek menujme napríklad head-up displej s funkciou rozšírenej reality za 887 eur, elektricky nastaviteľné sedadlo vodiča s pamäťou a masážnou funkciou za 608 eur, 12-reproduktorový audiosystém Canton za 528 eur, ťažné zariadenie za 930 eur alebo tepelné čerpadlo za 1.054 eur.

Jedine modrá farba bude bez príplatku. Zelená farba Mamba známa z oficiálnych fotografií bude za príplatok 420 eur. Vybrať si môžete aj jednu zo 7 metalických farieb, tu sa treba pripraviť na príplatok 635 až 1.056 eur.

Stojí viac ako VW ID.5 GTX

Základná cena Škody Enyaq Coupé iV RS je 58.290 eur. Škoda naň poskytne záruku 5 rokov/100 000 km na vozidlo a záruku 8 rokov/160 000 km na batériu.

Škoda tvrdí, že prvé vozidlá by sa k zákazníkom mali dostať koncom tohto roka. Toto je otázne, nakoľko kvôli vojnovému konfliktu na Ukrajine je momentálne výroba celého modelového radu Enyaq zastavená až do odvolania.

VW ID.5 GTX s rovnakým pohonom sa u nás predáva aktuálne od 56.590 eur.

Škodu Enyaq Coupé iV RS sme už videli aj naživo. Pozrite sa na naše prvé statické dojmy:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QWNDJb992hc]

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAutíčkari, ak máte v pláne poumývať auto, počkajte! Od juhu k nám opäť mieri saharský piesok
Nasledujúci článokPri príležitosti 75. narodenín legendárneho BMW roadstera, bola predstavená jeho moderná verzia. Pozrite sa ako vyzerá