Domov News Výhody kúpy auta na leasing vs. hotovosť

Výhody kúpy auta na leasing vs. hotovosť

Najčastejším spôsobom kúpy auta je buď prostredníctvom hotovosti, alebo pomocou populárneho leasingu. Aké sú výhody kúpy nového či ojazdeného auta pomocou druhej spomínanej možnosti?

Leasing by sme pre tých menej zainteresovaných mohli charakterizovať ako akúsi formu spotrebného úveru, ktorý je určený konkrétne na dané auto. Kúpa auta na leasing je na Slovensku mimoriadne populárna, a to hneď z niekoľkých dôvodov, ktoré vám dnes postupne predstavíme.

Vďaka leasingu neprídete o celú rezervu

Kúpa auta býva vo väčšine prípadov jednou z najväčších finančných transakcií, ktoré väčšina z nás počas života robí. Mnohí si na kúpu nového automobilu odkladajú z výplaty dlhú dobu a následne celú túto sumu použijú práve na jeho kúpu.

Vďaka autoleasingu však tomu tak nemusí byť, keďže lízing funguje na princípe akontácie a doplatenia formou úveru. V praxi tak za vaše nové auto zaplatíte prvotnú akontáciu v rozmedzí niekoľkých desiatok percent z hodnoty auta a zvyšok sa zafinancuje prostredníctvom úveru.

Vďaka tomuto šikovnému produktu tak neprídete okamžite o celú svoju finančnú rezervu a môžete ju využiť na iné účely, ako napríklad investovanie.

Nízka administratívna náročnosť

Výhodou kúpy auta na leasing je taktiež mimoriadne jednoduchá administratívna náročnosť, kde dokážete mať schválený váš lízing na auto v ten deň, keď vozidlo plánujete kupovať. Nemusíte sa tak zdržiavať finančnými prevodmi na účet majiteľa ako v prípade kúpy auta v hotovosti.

Kde zistiť, aký lízing dostanete?

V dnešnej informačnej dobe je mimoriadne jednoduché zistiť, či máte možnosť získať úver a v akej výške. Urobíte tak vďaka jednoduchej a praktickej kalkulačke auto leasingu, v ktorej zadáte všetky potrebné údaje o aute a o vás. Pracovníci danej spoločnosti vás budú kontaktovať s finálnym výsledkom a pripravia vám ponuku presne na mieru.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokObdobie prezúvania je za rohom. Kedy prezuť auto na letné pneumatiky?
Nasledujúci článokMansory si vzalo do parády Ferrari. Neprehnali to už trochu ?