Domov News Priania sa vyplnili! Toyota GR Supra dostane manuálnu prevodovku a možno aj…

Priania sa vyplnili! Toyota GR Supra dostane manuálnu prevodovku a možno aj…

Zdroj: AC Schnitzer

Toyota GR Supra dostane aj manuálnu prevodovku. Toyota potvrdila, že klebety sú pravdivé a želania nadšených vodičov sa splnili odhalením, že v kupé Supra bude skutočne ponúkaná šesťstupňová manuálna prevodovka. To, čo mnohým v ikonickom aute chýbalo sa tak stane skutočnosťou a príde šanca užiť si jazdu v Supre spoločne s manuálnou prevodovkou.

Nová prevodovka sa zaradí do ponuky spolu s existujúcou osemstupňovou automatickou prevodovkou, ktorá bola jedinou možnosťou pre majiteľov najnovšej generácie Toyota GR Supra od uvedenia auta na trh v roku 2019. Podrobnosti zatiaľ k dispozícii nie sú, pretože Toyota podusnula iba emotikony so šiestimi prevodovými stupňami s ukážkovým obrázkom. Na zadnej časti fotky sa nachádza Supra s novým červeným logom.

Lepší zážitok z jazdy

Sprievodný blogový príspevok na webovej stránke Toyoty obsahuje obrázok priestoru na nohy vodiča s trojicou pedálov. Tiež potvrdzuje, že nový červený odznak sa bude používať na označenie manuálnych verzií auta. V blogovom príspevku sa píše: „Manuálna prevodovka Toyota GR Supra bola navrhnutá tak, aby ponúkla nadšencom niečo, čo ich privedie bližšie k DNA Gazoo Racing a zlepší zážitok z jazdy.“

Už vieme, že manuálne verzie Toyoty Supra vyvíjali spolu s modelmi vybavenými automatickou prevodovkou. Keďže fanúšikovia už dlho volajú, aby sa dostali na trh, Toyota sa rozhodla ich prianie vypočuť. Zatiaľ nevieme, či štvor- a šesťvalcové motory BMW ponúkané v Supre dostanú manuálnu možnosť, alebo či dôjde k obmezdeniu manuálnej prevodovky v ponuke iba s jedným motorom.

Príde ešte výkonnejšia verzia ?

Stále tiež nevieme, či Toyota a jej športovo ladené oddelenie Gazoo Racing plánujú nejaké zmeny podvozku pre manuálnu Supru. Tie by ešte viac zlepšili zamýšľaný pútavejší zážitok z jazdy. Sesterské vozidlo Supry – BMW Z4 zostáva dostupné iba s automatickou verziou prevodovky.

Stále nevieme nič viac o ďalšej veľkej fáme okolo Toyoty Supra a teda o možnom vysokovýkonnom variante Toyota Supra GRMN. Takéto auto by mohlo zvýšiť výkon špičkového 3,0-litrového radového šesťvalca Supra z existujúcich 340 konských sál a začleniť agresívnejšie nastavenie podvozku a riadenia. Snáď aj toto prianie dostane kúsok pozornosti a na svet sa dostane ešte výkonnejšia a zábavnejšia Supra.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokTEST Kawasaki ZH 2 SE jednoducho opantá vaše zmysly
Nasledujúci článokGenesis X Speedium Coupe – takto má vyzerať luxusný elektromobil