Domov News Hyundai Palisade sa dočkal modernizácii. Bude sa týmto smerom uberať Hyundai aj...

Hyundai Palisade sa dočkal modernizácii. Bude sa týmto smerom uberať Hyundai aj u nás?

Hyundai Palisade síce nepatrí medzi dobre známe modely na európskom trhu, ale treba uznať, že ide o vcelku zaujímavé auto. Teraz si prešlo modernizáciou dizajnu a ponúkne aj technické a technologické vylepšenia. Medzi ne patrí aj asistované riadenie.

Hyundai Palisade sa dočkal dizajnových noviniek svojho vrcholného modelu, ktorý predáva v zámorí. Model Palisade a jeho modernizáciu predstavili na autosalóne v New Yorku a ponúkli okrem dizajnových vylepšení aj tie užitočné. Začnime teda od tej najviditeľnejšej novinky, ktorou sa stala kaskádovitá predná časť. Rozšírenia sa dočkala maska chladiča, ktorej horné segment vystupujú nahor smerom k predným svetlometom. Masku od nich oddeľuje iba rámik, ktorý celú masku lemuje.

Isté dizajnové zmeny nastali

Predné svetlá sú zložené z dvoch segmentov. Denné svietenie tvorí úzky vertikálne orientovaný pruh po stranách. Nižšie na nárazníku sa nachádzajú naväzujúce svetlomety s dvoma reflektormi. V porovnaní s európskym modelom Tucson, sa Hyundai tentokrát v prípade Palisade nerozhodol skryť svetlá do prednej masky.

Rovnako tak aj zadné partie modelu Palisade nekráčajú v stopách Tucsonu a dizajnéri sa rozhodli nepoužiť dizajn delených svetlometov. Zadný nárazník si prešiel istými úpravami a dostal odrazové svetlo po celej svojej dĺžke. Do odrazového svetla zaintegrovali aj cúvacie svetlá. Dizajn zadnej časti následne doplňujú koncovky výfukov v tvare lichobežníka a celkový look vozidla umocňujú 20-paclové zliatinové disky.

Poďme von

Aby sme stále nehovorili iba o dizajne exteriéru, presuňme sa aj do interiéru. Zmeny sa dočkali palubná doska aj volant. Audio ovládače sa posunuli nižšie a výduchy sa rozhodli dizajnéri integrovať do jednej línie, ktorá začína v stredovej konzole a tiahne sa až pred miesto spolujazdca. Do výbavy zahrnuli aj digitálne spätné zrkadlo a nové sedadlá Ergo-motion. Cestu na zadných sedadlách spríjemnia nastaviteľné opierky hlavy a odvetrávanie sedadiel.

Palubný systém dostane novú generáciu Bluelink, USB-C konektory a do partie sa pridáva aj WiFi hotspot. Bezpečnostná stránka modelu Palisade sa tiež zlepší. Po novom dostane aj už v štandarde dodávané bočné zadné airbagy. Na palube nesmú chýbať predkolízny asistent, smart-cruise asistent, asistent jazdy po diaľnici a predkolízny asistent pri cúvaní.

Pod kapotou nič nové

Pod kapotou modelu sa nezmenilo nič. Palisade dostane 3,8-litrový motor V6 s výkonom 217 kW. Prepojený bude s 8-stupňovým automatom a pohonom predných kolies. K dispozícii bude aj pohon všetkých štyroch kolies. Síce ide o model, ktorý sa predáva iba v zámorí, no istým spôsobom môže naznačovať aj smerovanie značky v globálnom merítku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoCZ
Predchádzajúci článokLincoln Star Concept: vráti naspäť romantiku cestovania?
Nasledujúci článokDokázali to ! Mercedes Benz VISION EQXX prešiel 1000 km na jedno nabitie !