Domov News Mercedes triedy T: kompaktný van pre aktívne žijúcu rodinu

Mercedes triedy T: kompaktný van pre aktívne žijúcu rodinu

Mercedes triedy T

V modelovom portfóliu značky Mercedes by ste len ťažko našli nejaké medzierky, do ktorých by sa dal napasovať nejaký celkom nový model. V Mercedese usúdili, že medzera medzi Citanom a triedou V je na ich pomery príliš veľká. Privítajte preto triedu T – kompaktný van pre 5 osôb stojaci na základoch Renaultu Kangoo.

Mercedes triedy T s piatimi sedadlami je 4498 mm dlhá, 1859 mm široká a 1811 mm vysoká. Po tejto verzii bude nasledovať variant s dlhým rázvorom a siedmimi miestami na sedenie. V blízkej dobe sa očakáva aj príchod elektrickej verzie s názvom EQT.

Posuvné bočné dvere

Nakladacia hrana batožinového priestoru je vo výške len 56 cm, čo by malo uľahčiť nakladanie ťažkých predmetov. Priestor na zadné sedadlá otvárajú na oboch stranách posuvné dvere. Poskytnú otvor so šírkou 614 mm a výškou 1059 mm. Zadná lavica s tromi plnohodnotnými sedadlami bude štandardne sklopná. Po jej sklopení vytvára s dnom batožinového priestoru takmer rovnú ložnú plochu. Interiér tak možno flexibilne prispôsobiť každodenným potrebám. Zadná časť bude štandardne vybavená zadnými výklopnými dverami s vyhrievaným zadným sklom. Alternatívne budú k dispozícii dvojdielne zadné dvere. Oba diely týchto dverí bude možné zaistiť v polohe 90 stupňov a otáčať do strany v rozsahu až 180 stupňov.

Ak je už reč o sériovej výbave, Mercedes sľubuje infotainment MBUX so 7-palcovým dotykovým displejom a integráciou smartfónu, multifunkčný volant s tlačidlami dotykového ovládania, klimatizáciu, funkciu štartovania bez kľúča, združený prístroj s 5,5-palcovým farebným displejom, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča, uzatvorenú príručnú odkladaciu skrinku, kryt batožinového priestoru, ako aj tašky na operadlách predných sedadiel. Tieto prvky výbavy doplní osvetlenie interiéru v technológii so svetelnými diódami a v závislosti od výbavy aj náladové osvetlenie, ktoré obsahuje až osem farebných odtieňov (línie výbavy Style a Progressive).

Lakťové opierky na dverách a stredové diely obloženia dverí majú jemnú štruktúru NEOTEX prevzatú z elektrických modelov Mercedes-EQ. Kombinuje sa v nej charakter nubukovej kože a high-tech neoprénu. Na prístrojovej doske sa vždy nachádza ozdobný prvok v lesklej čiernej farbe. Cestujúcich chráni celkom sedem sériovo zabudovaných airbagov, vrátane stredového airbagu, ktorý sa pri prudkom bočnom náraze rozvinie medzi sedadlo vodiča a spolujazdca.

Automatické rozpoznanie detskej sedačky

V automobilke predpokladajú, že častými pasažiermi na palube Mercedesu triedy T budú deti. Úchytky detskej sedačky podľa štandardu iSize s ukotveniami ISOFIX a TopTether sa nachádzajú na krajných zadných sedadlách a na sedadle spolujazdca. V aute je nainštalované automatické rozpoznávanie detskej sedačky, vďaka ktorému sa z bezpečnostných dôvodov odpojí airbag spolujazdca. Systém funguje vďaka podložke integrovanej v sedacej ploche. Tá na základe rozloženia hmotnosti zistí, či je namontovaná detská sedačka. Pre prípadné štvrté dieťa je možné na strednom sedadle zadnej lavice upevniť podsedák.

Model T 160 T 180 T 160 d T 180 d
Počet valcov 4 4 4 4
Výkon (kW/k) 75/102 96/131 70/95 85/116
Krútiaci moment (Nm) 200 240 260 270
Spotreba WLTP (l/100 km) 6,7-7,2 6,6-7,3 5,3-5,9 5,5-5,9
Zrýchlenie z 0 na 100 km/h (s) 14,7 11,6 15,1 13,2
Maximálna rýchlosť (km/h) 168 183 164 175

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=u-elXiOmoUk?t=4s]

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článok5 kurzov, vďaka ktorým sa stanete lepším vodičom
Nasledujúci článokPRVÉ JAZDY Aprilia Tuareg 660 – sebaistá si v každom teréne