Domov News Facelift BMW radu 3 oficiálne: refreš dizajnu, Curved Display a automat štandardne...

Facelift BMW radu 3 oficiálne: refreš dizajnu, Curved Display a automat štandardne pre všetky modely

Len včera sme vám ukázali fotografie modernizovaného BMW radu 3, ktoré unikli z čínskeho Ministerstva pre priemysel a IT. No a dnes tu už máme oficiálne fotografie s podrobnejšími informáciami o facelifte dôležitého modelového radu bavorskej automobilky.

Predná časť so zväčšenými otvormi na prívod vzduchu kladie ešte väčší dôraz na športový vzhľad. Prepracované sú tiež svetlomety a mriežka chladiča. Štandardne dodávané plne LED diódové svetlomety sú teraz štíhlejšie, s jasnými obrysmi a dennými svetlami usporiadanými do tvaru obráteného písmena L. Adaptívne LED svetlá budú dostupné za príplatok a spoznáte ich podľa modrých akcentov v ich vnútri. Modré svetelné efekty pod prednými svetlami dodávajú prednej časti aj po tme výrazný a prémiový vzhľad. Ľadvinky majú teraz upravené kontúry a nové dvojité lišty. Vstupné otvory vzduchu vypracované v lesklej čiernej farbe umiestnené pod mriežkou chladiča chladia brzdový systém.

Zadná časť dostala tiež ľahkú modernizáciu, zadný nárazník má teraz vyšší podiel povrchov lakovaných vo farbe karosérie. Horizontálne línie, štíhle svetlá a rozšírené podbehy zadných kolies zvýrazňujú šírku a svalnatý postoj zadnej časti. Koncovky výfukového systému majú teraz v závislosti od verzie motora priemer 90 alebo 100 milimetrov.

M Sport & M Sport Pro

Už tradične môže dizajnovú dynamiku modelov BMW radu 3 zvýrazniť balík M Sport. Prináša nové dizajnové prvky vrátane voštinového vzoru na ľadvinkách, nového dizajnu predného a zadného nárazníka a tiež nových M diskov kolies z ľahkých zliatin 18-palcového priemeru s pneumatikami so zmiešanými rozmermi.

Novinkou bude balík M Sport Pro. Tento balík, ktorý bude k dispozícii nielen ako rozšírenie balíka M Sport, ale bude dostupný aj pre aj pre modely od divízie BMW M GmbH, obsahuje rozšírenú M vysokolesklú lištu Shadowline, M svetlá Shadowline a brzdový systém M Sport s červenými strmeňmi. Paletu farieb exteriéru rozšírili v rámci balíka M Sport sivé metalické farby Skyscraper Grey a M Brooklyn Grey. Do ponuky pribudli aj špeciálne laky BMW Individual, a to sivá Frozen Pure Grey a modrá metalíza Frozen Tanzanite Blue.

Podstatne rozšírená základná výbava

Výraznými zmenami prešiel aj interiér. Novú interpretáciu zamerania na vodiča typického pre značku stelesňuje štandardne dodávaný zakrivený displej BMW Curved Display. V tomto prípade sa 12,3-palcový informačný displej za volantom a stredový ovládací displej s uhlopriečkou 14,9 palca spájajú do jedného plne digitálneho celku s vysokým rozlíšením a operačným systémom BMW 8. Tento dizajn kokpitu sa zameriava predovšetkým na progresívnu digitalizáciu a umožňuje výrazne znížiť počet tlačidiel a ovládacích prvkov v prospech dotykového a hlasového ovládania. Nový dizajn má tiež voliaca páka osemstupňovej prevodovky Steptronic. Spolu s tlačidlom štart/stop, ovládačom iDrive, tlačidlami ovládania jazdných režimov, parkovacou brzdou a ďalšími funkciami sa nachádza na ovládacom paneli na stredovej konzole.

Súčasťou štandardnej výbavy všetkých verzií sa stane automatická trojzónová klimatizácia ovládaná hlasovými príkazmi alebo dotykom cez displej. Medzi ďalšie nové prírastky do štandardnej výbavy patria automaticky sa stmievajúce spätné zrkadlo, balík s rozšíreným úložným priestorom, parkovacie senzory Park Distance Control vpredu aj vzadu a BMW Live Cockpit Plus vrátane navigačného systému BMW Maps.

Všetky motory budú štandardne spojené s osemstupňovou prevodovkou Steptronic s pádlami na volante. Za príplatok bude k dispozícii osemstupňová prevodovka Steptronic Sport. Tá obsahuje funkciu Launch Control pre ideálne dynamické štarty i funkciu Sprint pre rýchly nárast výkonu v stredných otáčkach.

The new BMW 3 Series

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokCeny zberateľských áut lámu v aukciách všetky rekordy: milióny eur lietajú vzduchom ako centy!
Nasledujúci článokViac výkonu, viac pohodlia, lepší priechod bažinami. To je Manhart Land Rover Defender