Domov Elektromobilita Porsche na Slovensku investuje skoro 200 miliónov eur. Vyrábať bude batériové systémy

Porsche na Slovensku investuje skoro 200 miliónov eur. Vyrábať bude batériové systémy

Nemecká automobilka Porsche na Slovensku investuje obrovské množstvo peňazí. Investície putujú do batériových systémov automobilov Porsche. Jedná sa o obrovskú sumu.

Porsche na Slovensku investuje obrovskú sumu peňazí do výroby batériových systémov, ktoré budú určené pre elektromobily značky Porsche. Informovalo o tom ministerstvo hospodárstva, ktoré súčasnej vláde navrhlo udeliť firme investičné stimuly. Výroba bude umiestnená na západe Slovenska.

Porsche na Slovensku investuje obrovskú sumu
Na konci roku 2024.

Automobilka Porsche má svoje technologické centrum v dedine Horná Streda na západe našej krajiny. V tomto technologickom centre automobilka začne s výrobou batériových modulov pre svoje elektromobily. Pokiaľ všetko pôjde podľa plánov, s výrobou sa začne na konci roku 2024, a plnú výrobnú kapacitu následne dosiahnu o dva roky neskôr. V súvislosti s touto výrobou automobilka ďalej sľubuje vytvorenie 60 nových pracovných pozícií.

Porsche na Slovensku investuje obrovskú sumu.
Obrovská suma.

Okrem počiatočnej investície 194,7 milióna eur na samotnú výrobu Porsche plánuje vyčleniť zo svojho kapitálu ďalších najmenej 6 miliónov eur na rozvoj svojho, už spomínaného technologického centra na západnom Slovensku. Podľa ministerstva hospodárstva by mala byť výrobcovi na udelená úľava na daniach z príjmu vo výške až 4,2 milióna eur.

Porsche na Slovensku investuje obrovskú sumu.
Automobilkám sa u nás páči.

Naše malé Slovensko je najväčším výrobcom automobilov na svete v prepočte na počet obyvateľov. Pre svoje výrobné haly našli u nás miesto spoločnosti ako Stellantis, Jaguar Land Rover, KIA alebo Volkswagen. Vzhľadom na pomerne lacnú pracovnú silu sa nemôžeme čudovať, že sa automobilkám u nás tak páči. Porsche nie je jediné, ktoré sa u nás bude venovať vývoju alebo výrobe batérií do elektromobilov. Okrem nemeckej automobilky sa tomuto produktu venujú aj vo výrobnej hale Stellantis, alebo aj spoločnosť InoBat Auto, ktorá je prvou slovenskou firmou venujúcou sa výrobe batérií do elektromobilov. Na vývoji svojich batérií spolupracovali s americkou spoločnosťou Wildcat a minulý rok sa im podarilo podpísať zmluvu s českou firmou SOR Libchavy o vývoji a dodávke batérií do elektrických autobusov.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVIDEO: Opel Astra Plug-in Hybrid, je lepší ako Peugeot 308?
Nasledujúci článokPrichádza kat Porsche 911 GT3 ! Privítajte BMW M4 CSL