Domov Lifestyle Konečne je to tu. LEGO predstavilo nový model LEGO Technic Ferrari Daytona...

Konečne je to tu. LEGO predstavilo nový model LEGO Technic Ferrari Daytona SP3

Lego si pre nás autičkárov pomerne pravidelne pripravuje zaujímavé kúsky. Konečne však vyšiel dlhoočakávaný model zo série áut od LEGO Technic model Ferrari Daytona SP3. Dokonalo prepracovaný model vás však vyjde pomerne draho.

Lego so svojou kategóriou Technic dokazuje, že Lego nie je len hračka pre malé deti. Kategória Technic patrí k tým najzložitejším a najprepracovanejším čo dánska spoločnosť ponúka. Celá táto rada siaha až do roku 1977, kedy prišla na trh pod názvom Expert Builder, a o pár rokov neskôr, v roku 1984 dostala dnešný názov Lego Technic, pod ktorým nájdeme aj najnovší prírastok, Lego Ferrari Daytona SP3.

Lego Ferrari Daytona SP3
Poriadny kus auta.

Ako predloha najnovšej stavebnice Lego Technic poslúžilo Ferrari Daytona SP3. Tento model patrí do série Icona, ktorý odkazuje na historické modely značky so vzpínajúcim sa koňom v logu. Model používa techniku, ktorá bola naposledy použitá pri modeli LaFerrari. Za sedadlami tróni prepracovaný motor V12 s objemom 6,5 litra, ktorý sme mohli vidieť pri modeli 812 Competizione. Motor autu dodáva celkový výkon 840 konských síl a akcelerovať dokáže ź 0 na 100 km/h za 2,85 sekundy.

Lego Ferrari Daytona SP3
Detailne prepracovaný model.

Celkovo treba stavebnicu zostaviť až z 3778 častí Lega. Ako už pri Legu tejto kategórie býva pravidlom, model je dokonale prepracovaný a plný úžasných detailov a pohyblivých častí, ktoré dokonale odzrkadľujú prepracovanosť tohto diela. Model je vyhotovený v celkovej mierke 1:8 a očarí vás množstvom pohyblivých častí. Náročnosť stavebnice podčiarkuje aj fakt, že podľa výrobcu je určená pre fanúšikov starších ako 18 rokov. Chýbať nesmie funkčná 8-stupňová sekvenčná prevodovka, pohyblivé piesty motora alebo funkčné motýľové dvere.

Celkovo štvrtý v poradí. 

Kategória stavebníc Lego Technic Ultimate Car Concept nás celkovo očarila už štvrtý krát. Doteraz sme spoznali celkovo štyri modely. Konkrétne tento v mierke 1:8 meria viac ako 14 cm na výšku, 59 cm na dĺžku a 25 cm na šírku, pri úplnom zostavení. Táto rada stavebníc Lego celkovo patrí k tým drahším hračkám. Lego si túto stavebnicu cení na takmer 400 eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJlego.com
Predchádzajúci článokVyskúšali sme študentský rally špeciál Škoda Afriq
Nasledujúci článokNissan Juke Hybrid Rally: pretekárska vizáž mu svedčí, ale s týmto pohonom by ste pretekať nechceli