Domov Elektromobilita Ferrari 812 Superfast je najsilnejším cestným Ferrari

Ferrari 812 Superfast je najsilnejším cestným Ferrari

Ferrari 812 Superfast

Nová špeciálna edícia Ferrari 812 Superfast bude obsahovať najsilnejší spaľovací motor zo všetkých cestných automobilov z Maranella.

Nový model je opísaný ako vrcholné vyjadrenie koncepcie značky Ferrari. Zatiaľ nepomenovaný variant prináša oproti štandardu množstvo vizuálnych, mechanických a dynamických vylepšení. Ide o automobil, ktorý bol porazený z hľadiska úplnej sily iba hybridnými superautami LaFerrari a SF90 Stradale, no Ferrari pracuje aj na úplnom elektrickom superšporte. Nedávno model 812 špeciálne upravili aj v Mansory.

 812 Superfast

Výkon dvanásťvalca sa zvýšil zo 789 na 819 koní, čo je o niečo viac ako hodnota vyprodukovaná novým elektricky poháňaným hyperautomobilom Lamborghini Sián FKP 37. Zatiaľ nie je jasné, či V12 zostáva 6,5-litrovým agregátom, ale Ferrari potvrdilo niektoré úpravy vykonané na zvýšenie výkonu. Okrem zmeny dizajnu mnohých kľúčových komponentov motora firma nainštalovala nový mechanizmus časovania ventilov a nový výfukový systém.

V12 a 9500 otáčok

Medzi podrobnosťami zverejnenými v počiatočnej fáze tiež Ferrari potvrdilo, že hranica otáčok sa zvýšila z 8900 otáčok za minútu na 9500 otáčok za minútu. To z tejto V12 robí doteraz najvyšší revolučný sériový motor a patrí medzi najrýchlejšie točiace sa cestné motory, aké boli kedy vyrobené.
To by malo stačiť na zníženie času z 0-100 km/h modelu 812 Superfast z 2,9 sekundy na neuveriteľných 2,5 sekundy. Maximálna rýchlosť dosiahne 340 km/h. Ferrari prisľúbilo, že motor dodá „čistú, ale brutálnu silu“.

Okrem vylepšeného rovnomerného tempa prichádza špeciálne vydanie aj k sérii revízií zameraných na zlepšenie ovládateľnosti vozidla. Najvýznamnejšie je teraz nezávislé riadenie vybavené na všetkých štyroch kolesách. Podľa Ferrari toto vylepšenie rozšíri pocit agility a presnosti v zákrutách a bezkonkurenčnú odozvu na podnety riadenia.

Vo Ferrari dbali na použité materiály

Použitie uhlíkových vlákien znížilo pohotovostnú hmotnosť 812 Superfast na 1 630 kg. To je spojené s prepracovaným aerodynamickým balíkom zameraným na maximalizáciu prítlaku: nárazníky, rozdeľovače a difúzory sú úplne nové a ušité na mieru vozidlu. Zadné okno, respektíve hliníkový panel, bolo vybavené výraznými žalúziami . Zadný spojler je umiestnený vyššie a charakteristická lišta kapoty je taktiež vyrobená z uhlíkových vlákien.

 812 Superfast

Podrobnosti o dostupnosti tohto modelu zatiaľ neboli potvrdené. Vzhľadom na to, že ide o špeciálne vydanie určené pre najvášnivejších zberateľov a znalcov značky, očakávali by sme výrobnú sériu v nízkych dvojciferných číslach. Ten, kto bude chcieť mať túto beštiu doma si bude musieť rozhodne priplatiť veľký balík peňazí.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoCar
Predchádzajúci článokGenesis hlási príchod do Európy. Na čo sa môžeme tešiť?
Nasledujúci článokWilliams a Italdesign spúšťajú svoju vlastnú platformu pre elektromobily