Domov Doprava Tankovacia turistika v Maďarsku končí! Slováci budú tankovať drahšie

Tankovacia turistika v Maďarsku končí! Slováci budú tankovať drahšie

Dnešný deň sa zapíše čiernymi písmenami do histórie. Tankovacia turistika v Maďarsku sa skončila! Ale teraz vážne, výhodné tankovanie v Maďarsku končí. Chcete vedieť kto urobil škrt cez rozpočet Slovákom?

Tankovacia turistika v Maďarsku za lacnejším palivom končí. Práve dnešným dňom (27.mája) sa skončilo lacné tankovanie, teda pokiaľ na svojom vozidle nemáte maďarské evidenčné čísla. Vyhlásenie o limitácii zastropovanej ceny paliva iba pre domáce vozidlá ohlásil predstaviteľ národnej strany Fidesz, Gulyás Gergely. V praxi to znamená, že za lacno už nenatankujete ani v Maďarsku.

Všetko pekne vysvetlené

Gulyás Gergely objasnil prečo Maďarsko pristúpilo k tomuto rozhodnutiu. Nízke ceny pohonných hmôt spôsobili, že mnoho ľudí z pohraničných oblastí chodilo tankovať za nižšie ceny do Maďarska. To okrem dlhého čakania (aj niekoľko hodín) spôsobovalo aj problém s dodávkami pohonných hmôt. Momentálne nie je úplne jasné, ako situácia v skutočnosti bude vyzerať. Podľa všetkého však cudzinci budú tankovať za iné ceny (vyššie), než je zastropovaná cena paliva v Maďarsku. Maďari zastropovali ceny palív na 480 forintov, respektíve 1,25 eur.

Regulácia cien palív by v Maďarsku mala potrvať až do júna. No Slovákov sa tým pádom už netýka a tankovanie v Maďarsku už bude v rámci trhových cien. Problémy s dodávkami pohonných hmôt natoľko skomplikovali situáciu na maďarských čerpacích staniciach, že vláda musela pristúpiť k takémuto razantnému rozhodnutiu. Je pochopiteľné, že výhodnejšie tankovanie lákalo veľké množstvo zahraničných vozidiel. Cena pohonných hmôt v Maďarsku je jedna z najnižších v Európe.

Kedy prídu riešenia ?

Na internete sa už objavujú aj satirické inzeráty na predaj maďarských evidenčných čísel, na čo upozornila stránka Zomri. Situáciu treba síce brať s nadhľadom, ale treba sa pozerať na aktuálne problémy aj kriticky. Cena palív na našich čerpacích staniciach prekračujú 1,8 eur za liter benzínu, respektíve nafty. Je potrebné prijať opatrenia, ktoré by napomohli aspoň k čiastočnému zníženiu cien pohonných hmôt.

Zdroj: Facebook.com/Zomri

Mobilita je dôležitým prvkom chodu ekonomiky a našim cieľom by malo byť ekonomike pomáhať. Tankovanie v Maďarsku za nižšie ceny skončilo, no ešte včera večer stáli nekonečné kolóny smerom k maďarským pumpám. Čo tak sa teraz pozrieť konečne aj do vlastnej špajze a nájsť nejaké riešenie neustále rastúcich cien ? Alebo sa zase budeme iba nečinne prizerať ? Tajne sme dúfali, že rokovanie ministra hospodárstva Igora Matoviča so Slovnaftom prinesie motoristom dobré správy. Nuž toho sme sa nedočkali. Matovič tvrdí, že na cenách palív sa to neprejaví žiadnym negatívnym spôsobom, Slovnaft udrží pozíciu slovenských cien na pumpách v takej rovine, v akej sú posledné týždne.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 6

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokDivízia Mercedesu, AMG ukazuje, ako podľa nich bude vyzerať športové auto budúcnosti
Nasledujúci článokSú plastové pružiny budúcnosťou? Testy zatiaľ vyzerajú sľubne