Domov Elektromobilita SsangYong láka na nové SUV Torres. Do Európy príde iba ako elektromobil

SsangYong láka na nové SUV Torres. Do Európy príde iba ako elektromobil

Kórejská automobilka sa odráža od dna. Pred pár mesiacmi to vyzeralo ešte na bankrot a dnes spoznávame nové SUV, SsangYong Torres. V Európe však bude dostupné len s čisto elektrickým pohonom.

Aj keď nás táto kórejská automobilka posledné roky zásobovala novými modelmi, nevyzeralo to s ňou vôbec ružovo. Od hroziaceho bankrotu ich zachránilo kórejské konzorcium poskladané z výrobcu autobusov Edison Motors a finančných skupín KCGI a Keystone Private Equity. O budúcnosť má tak automobilka postarané a hneď spoznávame aj nový model, SsangYong Torres.

Zdatný v teréne.

Nové SUV od kórejskej automobilky láka na svoje schopnosti v drsných podmienkach mimo asfalt. Podľa toho dostalo aj meno SsangYong Torres odkazuje na horský národný park Torres del Paine v Patagónií, ktorý je preslávený svojim náročným terénom, horskými štítmi, ľadovcami alebo rozbúrenými vodnými tokmi. Presne v tomto znamení sa nesie aj dizajn samotného SUV modelu. Podľa automobilky je SsangYong Torres navrhnutý v štýlom „Powered by Toughness” (poháňaný húževnatosťou).

SsangYong Torres
Ako ušitý pre americký trh.

Do istej miery spoznávame tento dizajn na oficiálnych skiciach zverejnených samotnou automobilkou. Hneď na prvý pohľad vám v predných partiách padnú do oka vertikálne orientované mriežky chladiča, úzke predné svetlomety robustne pôsobiaci predný nárazník. Celá predná časť pôsobí ako akási kombinácia modelov automobilky Jeep a GMC Hummer. Zaujímavo pôsobí taktiež svetelná rampa umiestnená na streche. Pri pohľade z profilu okamžite zaujme naozaj masívny C-stĺpik, ktorý niekomu môže pripomínať ten, ktorý má Land Rover Defender. V zadnej časti veľmi zaujímavý efekt vytvárajú zadné skupinové svetlá. Celkovo karoséria vsádza na hru s ostrejšími líniami a svalnato pôsobiacimi lemami blatníkov.

SsangYong Torres
V Európe len ako elektromobil.

Novinka s dočasným kódovým označením J100 pasažierom ponúkne aj dostatočnú dávku komfortu. Čo sa veľkosti týka Torres zapadne presne medzi modely Korando a Rexton. Pre nás európanov je najpodstatnejšie, že aj keď novinka bude dostupná aj so spaľovacími motormi, na náš kontinent sa dostane len jej elektrická verzia s označením U100. Vďaka tomu si v Európe budeme musieť na nový model počkať o niečo dlhšie, až do konca roku 2023. Na nešťastie nemáme zatiaľ žiadne bližšie informácie o presnej špecifikácií elektrickej novinky, hodil by sa jej však o niečo výkonnejší pohonný systém ako má čisto elektrické Korando.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokTEST: Opel Combo-e Life – na papieri tragédia. Čo ukázala prax?
Nasledujúci článokNajčastejšie dôvody pre ktoré s motocyklom neprejdete STK. Na toto si dajte pozor…