Domov News Nissan Ariya konečne pozná slovenské ceny. Dokáže sa u nás presadiť?

Nissan Ariya konečne pozná slovenské ceny. Dokáže sa u nás presadiť?

Slovenské zastupiteľstvo japonskej automobilky Nissan po dlhých rokoch očakávania zverejnilo ceny pre SUV elektromobil Ariya. Čo ponúkne?

O elektrickom SUV Nissan Ariya sa začalo hovoriť už v roku 2018, kedy bola aj predstavená skica tohto vozidla. Po dlhých rokoch čakania sa Ariya dostáva na náš trh a poznáme aj jej ceny. Od dnešného dňa je možnosť predobjednať si toto elektrické SUV. Dodacie doby sa pohybujú od 6 do 10 mesiacov v závislosti od zvolenej konfigurácie. K dispozícií budú dva modely s pohonom zadnej nápravy a maximálnym výkonom 160 (214 koní), teda 178 kW (238 koní). Silnejšia verzia dostane taktiež aj väčšiu kapacitu batérie a to 87 kW. Slabšia verzia disponuje batériou o kapacite 63 kWh.

V závislosti od batérie sa však líši aj dojazd. Ten vie byť od 398 km do 520 km. Samozrejme podľa smernice WLTP. Okrem vyššie uvedených motorizácií je k dispozícií aj dvojmotorový model s pohonom všetkých štyroch kolies a maximálnym výkonom 225 kW (301 koní). Tento výkonnostný variant taktiež spolupracuje s 87 kWh batériou.

Čo sa týka výbavových stupňov, v ponuke budú dva. ADVANCE 2WD, EVOLVE 2WD a EVOLVE e-4ORCE. Už v základnej výbave sa môžu budúci majitelia tešiť na vyhrievané sedadlá, vyhrievaný volant a taktiež aj vyhrievané čelné sklo. Zaujímavou doplnkovou funkciou bude určite elektricky nastaviteľný volant s pamäťovou funkciou od výbavy Evolve. Elektrický volant v tejto triede áut je skôr pri prémiových značkách.

Cena jednonápravovej Ariye vo výbave Advance začína na sume 50.990 €. S prvkami výbav sa však môžete dostať až na úroveň 65.490 € bez príplatkovej výbavy. Našťastie prvkov, ktoré si viete priplatiť je minimum. Okrem predĺženej záruky o dva roky (za 710 €) si viete priplatiť za 22 kW palubnú nabíjačku (+1.000 €), za sedadlá čalúnené kožou Nappa (+1.400 €) a prípadne pre dizajnovú eleganciu, 20“ kolesá (+1.000 €). Nezabúdajme však aj na metalický lak (+800 €), prípadne dvojfarebné prevedenie karosérie (+1.300 €). Ariya má určite čo ponúknuť, takže už teraz sa nevieme dočkať nášho redakčného testu. Prvé vozidlá pre dílerov a importérov by sa mali naskladňovať už v septembri.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.4 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJnissan.sk
Predchádzajúci článokKancelária na kolesách karavanu – práca aj dovolenka v jednom
Nasledujúci článokAlpine A110 sa predstavuje v limitovanej verzii ako pocta rallye úspechu