Domov News Škoda predstavila svoju víziu 7-miestneho vozidla. Tak to ste ešte nevideli

Škoda predstavila svoju víziu 7-miestneho vozidla. Tak to ste ešte nevideli

Tak ako konkurenti, ani Mladoboleslavská automobilka nezaháľa a predstavuje nové sedem miestne SUV s praktickými doplnkami, ako to Škoda vie.

Česká automobilka patriaca pod koncern Volkswagen plánuje predstaviť nový koncept z dobre známej série Vision. Tá poukazuje na to, akým smerom sa bude automobilka posúvať. Vision 7S, ako je z názvu zrejme jasné pojme dokopy až 7 pasažierov. Spolu s oznámením novinky máme pohľad aj na prvú skicu. Tá je smerovaná z pohľadu vtáčej perspektívy na interiér vozidla. Vidieť môžeme 4 dospelých, 2 deti a jedno malé dieťa v autosedačke. Tá je však na naše pomery trošku zaujímavo riešená. Autosedačka je totiž zabudovaná do stredového tunela.

Práve táto sedačka je odkazom na „Simply Clever“ prvky, ktorými sa Škoda dokázala presadiť. Takto umiestnená autosedačka je z pohľadu rozmiestnenia ako najlepšia možnosť. Škodovka prejde v najbližšom čase na nový dizajnový jazyk. Za zmienku určite stoja hlboké palubné dosky, široký stredový tunel a obdĺžnikový typ volantu. Nakoľko žijeme v dobe elektrifikácie, tak vozidlo vďaka ambientnému osvetleniu bude ukazovať aj stav nabíjania auta.

V režime Jazda bude všetko tak, ako sme doteraz zvyknutí. Druhým možným režimom bude režim Relax. Ten bude možné aplikovať pri odpočívaní na nabíjacích staniciach, kde sa volant spolu s prístrojovou doskou odsunú dopredu a sedadlá zaujmú odpočinkovú pozíciu. Nový dizajnový jazyk sa však netýka iba interiéru, ale aj exteriéru vozidiel. To nám už však Škoda predostrela v marci tohto roku, akým smerom sa budú uberať.

Stredová opierka ide taktiež po vzore ostatných automobiliek, kde je zakomponované ovládanie s haptickou odozvou pre dotykovú obrazovku. Takmer identické ovládanie by sme mali nájsť aj na výplniach predných dverí. Operadlá prvého a druhého radu sú vybavené držiakmi pre smart zariadenia (napr. tablety) pre cestujúcich sediacich v druhej a tretej rade sedadiel. Podobnými vychytávkami sú už vybavené aj aktuálne modely kórejských automobiliek Kia a Hyundai. Na bližšie informácie a fotografie chystanej novinky si však budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJskoda.com
Predchádzajúci článokAko správnym ručným umývaním auta predĺžiť jeho životnosť
Nasledujúci článokSedany nesmú vymrieť. Toyota Crown prichádza v 4 rôznych podobách