Domov News SEAT Arona, štýl a priestor do mesta

SEAT Arona, štýl a priestor do mesta

Mestský crossover postavený na základe modelu Ibiza, predbehol koncernového rivala Škodu aj materský VW.

Škoda či Volkswagen prídu s priamou konkurenciou najskôr až o rok v podobe zvýšených modelov Fabia či Polo. Arona prichádza v dobe, kedy segment B-SUV zažíva najväčší ošiaľ. Arona zastáva typický dizajnérsky jazyk SEATu. V porovnaní s Ibizou je rovnako široká, no o 79 mm dlhšia, 99 mm vyššia a svetlá výška vzrástla o 15 mm. Proporčne veľmi pekne zvládnutá – typické plne diodové svetlomety, výrazné prelisy, dostatočné oplastovanie, zvyšujúca sa línia okien ukončená strieborným prvkom s grafikou písmena X na boku karosérie. To všetko robí z Arony ambiciózne mestské SUV. Zabudnúť nemôžeme ani na ponuku až 68 rôznych farebných kombinácií, kedže Arona ponúka dvojfarebné lakovanie.

No SEAT Arona nie je len o emóciách! Zväčšenie rozmerov vďaka modulárnej platforme MQB A0 na ktorej Arona stojí, dopomohlo konštruktérom k priestrannejšiemu interiéru. Vďaka vyššiemu posedu a vyššej svetlej výške sa vám bude omnoho ľahšie nastupovať a aj výhľad z vozidla je podstatne lepší. Objemom batožinového priestoru na úrovni 400 l Arona tromfne väčšinu svojich konkurentov. Skutočne táto hodnota prevyšuje svoju triedu! Dostatok priestoru vám ponúkne vpredu a aj na zadných sedadlách, o niečo horšie to už bude s priestorom v oblasti ramien, kedže šírka Arony predstavuje hodnotu 1780 mm.

Interiéru nie je v zásade čo  vytknúť. Medzi potešujúce prvky rozhodne patrí perfektný displej infotaimentu s veľkosťou 8 palcov, ktorý našťastie neprišiel o analógové voliče hlasitosti či mierky mapy. V súčasnej dobe, kedy je trendom odstraňovanie tlačidiel všade kde sa len dá, a aj tam kde nie, oceňujeme zachovanie klasického voliča klimatizácie, ktorá je dokonca v prípade Arony aj dvojzónová.

Vo výbave nechýbajú prvky ako kožený volant, parkovacia kamera, bezdrôtové nabíjanie, sledovanie mŕtveho uhla, parkovací asistent, výstraha pred kolíziou, sledovanie únavy vodiča či adaptívny tempomat, v prípade ak sa rozhodnete pre automatickú prevodovku DSG.

Čo sa týka motorizácie, Arona ponúka na výber len 3 motory. Dva benzínové, 1.0 TSI s výkonom 70 a 85 kW a krútiacim momentom od 175 do 200 Nm, 1.5 TSI s výkonom 110 kW. A napokon naftové varianty 1.6 TDI s výkonom 70 a 85 kW a krútiacim momentom na úrovni 250 Nm. V prípade prevodoviek máte na výber medzi 5st. a 6st. manuálnou a 7st. automatickou DSG prevodovkou.

Arona pôsobí ako sebaisté mestské SUV pripravené zdolať všetkých svojich konkurentov, má na to aj všetky predpoklady. Príťažlivý dizajn, moderné a kvalitné technológie, ideálna paleta motorov, dostatok asistenčných systémov a zaujímavá uvádzacia cenovka 12 990€.

Zapojte sa do súťaže o Aronu a množstvo ďalších cien TU!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBack in time: BRABUS M V12 – SUV, ktoré prepísalo históriu.
Nasledujúci článokMercedes-Benz triedy A – budúcnosť v malom prevedení.