Domov Elektromobilita Ford má ťažkosti s výrobou Mustangu Mach-E, hrozí problém s…

Ford má ťažkosti s výrobou Mustangu Mach-E, hrozí problém s…

Ford vyhlásil oficiálnu zvolávaciu akciu na niektoré elektrické Mustangy Mach-E z roku 2022. Existuje riziko, že sa ich nápravy zlomia. Podľa automobilky má nahlásená výrobná chyba dopad na poloosi pravej zadnej nápravy Mustangu Mach-E.

Ako uvádza Green Car Congress, poloos niektorých modelov Mustang Mach-E z výrobného roku 2022 by sa mohla pri zaťažení zlomiť. Takmer 1200 modelov je potenciálne ovplyvnených zvolávacou akciou, ktorú vydal Ford a Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky v USA (NHTSA). Ako pri mnohých zvolávacích akciách, Ford koná skôr a kontrolu robí ako preventívne opatrenie. V súčasnosti nie sú známe žiadne zranenia alebo úmrtia súvisiace so vzniknutým problémom. Existuje však riziko niekoľkých rôznych súvisiacich problémov a preto Ford považuje za vhodné konať preventívne.

Mach-E

Pozor na možné riziká

NHTSA poznamenáva, že ak sa na aute zlomí poloos, hrozí vysoké riziko pre posádku. Pre majiteľov Mustangu Mach-E odporúča, aby si čo najskôr preverili, či sa zvolávacia akcia netýka aj ich modelu a čo najskôr kontaktovali dealera. Zlomená poloos môže tiež spôsobiť stratu výkonu auta. Ak sa diel zlomí počas jazdy, mohlo by to viesť k bezpečnostnému riziku.

Predajcovia Ford skontrolujú sériové číslo Mustangu Mach-E a v prípade potreby bezplatne vymenia pravú zadnú poloos. Ford plánuje kontaktovať dotknutých majiteľov a informovať ich o zvolávacej akcii do 19. septembra 2022. Majitelia však už dostali viacero rýchlych upozornení inými komunikačnými kanálmi.

Ford chce všetko napraviť

Ford k celej vzniknutej situácii vydal vyhlásenie: „Naším cieľom je dosiahnuť kvalitu hneď od začiatku, ale keď sa vyskytnú problémy, cieľom zostáva čo najskôr všetko napraviť.“ Ford tiež poukázal na to, že väčšina zasiahnutých vozidiel je ešte stále nepredaná a očakáva sa, že menej ako 1 percento dielcov môže mať tento problematický stav. Spoločnosť tiež napísala, že zákazníkov upozornili prostredníctvom aplikácie FordPass už 31. augusta 2022.

Mach-E

Ford určite nie je jediným výrobcom elektromobilov, ktorý zažíva vlnu zvolávacích akcií. Tesla má tento rok tiež slušný počet zvolávacích akcií. Navyše, menší výrobcovia ako Rivian a Lucid už stiahli vozidlá a to isté platí o mnohých populárnejších automobilkách. S novými modelmi a novými technológiami prichádzajú nepredvídateľné problémy. Najdôležitejšou časťou zostáva, že problémy sa darí odhaliť a výrobcovia automobilov ich promptne riešia a opravia skôr, ako by bolo neskoro.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJInsideEVs
Predchádzajúci článokAutonómna jazda – na ktorej strane brehu stojíte vy?
Nasledujúci článokGranTurismo Folgore: preteky o prvý taliansky elektrický superšportiak vyhralo Maserati

1 COMMENT

Comments are closed.