Domov News Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio T1 poskytujú neuveriteľný akustický zážitok

Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio T1 poskytujú neuveriteľný akustický zážitok

Dnešné true wireless slúchadlá (bezdrôtové štuple) sa bez problémov vyrovnajú tým klasickým. Báť sa nemusíte ani o kvalitu zvuku, skvelým príkladom sú Fidelio T1, ktoré svojimi parametrami prekonávajú tie najlepšie slúchadlá na trhu.

Pokiaľ si v dnešnej dobe hľadáte slúchadlá, pravdepodobne skončíte pri značke, ktorej je aj váš telefón. Takmer každý hlavný výrobca mobilných telefónov už má v ponuke vlastné true wireless slúchadlá. Samsung ponúka Galaxy Buds, Apple svoje AirPods a Huawei FreeBuds. No pokiaľ hľadáte skutočný audio zážitok, je načase sa poobzerať po dedikovaných značkách výrobcov, ktorých doménou je Audio-Video segment. Veľmi ľahko narazíte na prémiových výrobcov ako Bang & Olufsen, Bowers & Wilkins či profesionálny Sennheiser. Úprimne, Philips by som tu nečakal, o to väčším prekvapením pre mňa boli slúchadlá Philips Fidelio T1.

Philips Fidelio T1

Špičkové prevedenie

Už samotné balenie naznačuje, že ide o prémiový kúsok. Nabíjacie puzdro je vyhotovené v kvalitnom kovovom prevedení a na vrchnom kryte nájdeme kúsok poctivej kože, vďaka čomu pri rozbaľovaní ucítite vôňu podobnú ako pri nastupovaní do nového BMW. Kapacita batérie puzdra vám vystačí na 2-3 nabíjania slúchadiel, pričom samotné slúchadlá vydržia bez problémov aj dva pracovné dni. Puzdro má vstavanú podporu bezkontaktného nabíjania, ale súčasťou balenia je aj USB-C kábel a množstvo všemožných nadstavcov do uší. Vyberie si skutočne každý a okrem bežných silikónových máte k dispozícii aj penové, ktoré mi sadli asi najviac. Jedinou nevýhodou je, že sa ľahšie špinia a je potrebné neustále ich čistiť.

Slúchadlá majú relatívne zvláštny tvar, ktorý sa nemusí páčiť úplne každému. Taktiež sú podstatne väčšie a masívnejšie ako iné modely, čo je daň za nabitú techniku a dlhú výdrž batérie. V ušiach však držia výborne, a to aj pri fyzických aktivitách. Vďaka konickému tvaru ústia meniča by vás nemali tlačiť.

Philips Fidelio T1

Pripojenie a kvalita zvuku

Prvé pripojenie k telefónu je o niečo zložitejšie ako pri slúchadlách od výrobcu. Skúšal som to na Samsung Galaxy S21 Ultra a iPhone 11. Pre inštaláciu budete potrebovať aplikáciu Philips Headphones, ktorá je veľmi jednoduchá. Jej spracovanie ma zásadným spôsobom neoslovilo, ale všetky nastavenia sú prehľadné a ľahko dostupné. Pri každom ďalšom pripojení už stačí len otvoriť puzdro, vložiť si slúchadlá do uší a pripojenie prebehne automaticky. Neočakávajte však takú integráciu ako pri slúchadlách od výrobcu. Pokiaľ chcete na slúchadlách čokoľvek nastaviť, musíte ísť cez aplikáciu Philips.

Kvalita zvuku je v prípade Philip Fidelio T1 na tej najvyššej úrovni, počúvanie hudby sa stáva skutočným zážitkom. Veď už len samotný rozsah od 7 do 40 000 Hz hovorí sám za seba, pridajme k tomu aj citlivosť na úrovni 103 dB, veľký 10mm menič a vzniká nám zariadenie s obrovským potenciálom. A to som ešte nespomenul podporu Hi-Res formátu!

Philips Fidelio T1

Zvuk sa opisuje veľmi ťažko, treba ho zažiť, no tieto slúchadlá poskytujú neuveriteľný zážitok. Zvuk z nich je nesmierne čistý, je počuť takmer každú zložku audia. Dôraz sa kládol aj na basovú zložku, ktorá je nesmierne silná. Niekedy možno až príliš, ale všetko si viete nastaviť a prispôsobiť podľa svojich preferencií. Výšky sú čisté a podstatne detailnejšie ako pri konkurencii od výrobcov smartfónov.

Pozor na farbu

Samozrejmosťou je aj ANC (potlačenie hluku). To je možné nastaviť hneď v niekoľkých úrovniach: silné, nízke a redukcia vetra. Nechýba ani adaptívny režim. Slúchadlá je možné ovládať aj prostredníctvom dotykovej plochy na ich tele. Presnosť reakcie je dobrá a prakticky totožná ako pri konkurencii.

Philips Fidelio T1

Pokiaľ hľadáte skutočne prémiový audio zážitok, slúchadlá Philips Fidelio T1 sú ideálnou voľbou. Ich cena sa pohybuje v závislosti od farebného vyhotovenia, pričom biele, resp. strieborné si môžete zaobstarať už od 212 €. Z akéhosi nepochopiteľného dôvodu je čierna verzia drahšia v priemere o 80 €, čo je skutočne veľký rozdiel.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNovodobá Škoda Octavia Combi oslavuje 25 rokov
Nasledujúci článokAutá mala rada. Kráľovná Alžbeta II. († 96) ukrývala v garáži skvosty za 12 miliónov eur