Domov News TECH TEST Samsung Galaxy Buds2 PRO, oplatí sa upgradovať?

TECH TEST Samsung Galaxy Buds2 PRO, oplatí sa upgradovať?

Druhá generácia prémiových štupľových slúchadiel od Samsungu s označením Galaxy Buds2 Pro prináša skôr kozmetické zmeny a drobné vylepšenia. Atraktívny dizajn zostal zachovaný, azda najväčším lákadlom je 24-bitový zvuk.

Samsung Galaxy Buds2 PRO je v porovnaní s predchodcom o 15 % menší, čo si pri prvom pohľade ani nevšimnete. V uchu sedia výborne a prakticky o nich vôbec neviete. Podpísala sa pod to aj príjemná hmotnosť na úrovni 5,5 gramu na slúchadlo. Napriek tomu však nemusia sedieť úplne každému. Predsa len, každý máme iné uši. Už tradične, samozrejmosťou je aj vodeodolnosť IPX7, takže hudbu môžete počúvať aj pri cvičení a nemusíte sa pritom obávať potu ani toho, ak vám náhodou slúchadlá spadnú do vody.

Samsung Galaxy Buds2 PRO

Akustika

Slúchadlá sme testovali so Samsungom S22 Ultra. Pripojenie prostredníctvom Bluetooth prebehlo bez problémov a telefón nás o ňom informoval automatickou grafikou a efektnou animáciou, čiže presne tak, ako pri predchádzajúcom modeli. Najväčším lákadlom je kvalitný 24-bitový zvuk, ktorý je zabezpečený vlastným Samsung kodekom. Na to, aby ste si ho vychutnali, budete teda potrebovať smartfón Galaxy s nadstavbou One UI 4.0 alebo novšou.

Samotný akustický zážitok je výborný, aj keď sa musím priznať, že okrem vyššej hlasitosti som zásadný rozdiel medzi jednotlivými generáciami nespozoroval. Veľmi zaujímavou funkciou je 360 zvuk, no nejde o žiadnu novinku, nakoľko ju ponúkal už predchádzajúci model. Slúchadlá v tomto režime hudbu prehrávajú tak, akoby bol jej zdroj priamo pred vami. To znamená, že ak hlavu otočíte, budete mať pocit, že zvuk prichádza z boku.

Samsung Galaxy Buds2 PRO

Kvalitné ANC

Už minuloročné Galaxy Buds Pro ukázali, že Samsung to s ANC naozaj vie. Aktívne potlačenie hluku je aj v najnovšom modeli príkladné a patrí medzi to najlepšie na trhu. Slúchadlá sú vybavené až trojicou mikrofónov, ktoré sa postarajú o čo možno najúčinnejšiu elimináciu šumu či okolitých nežiaducich zvukov. K dispozícii máte tri režimy: zapnutý, vypnutý alebo adaptívny. V poslednom zmienenom dokážu slúchadlá rozpoznať, kedy začnete rozprávať a automaticky sa prepnú do režimu prepúšťania zvuku. Bohužiaľ, má to aj jednu zásadnú nevýhodu a to síce, že pokiaľ si zvyknete hmkať melódiu, systém si myslí, že rozprávate a automaticky upraví hlasitosť.

Jednotlivé režimy ANC dokážete prepínať jednoducho, pomocou dotykových gest (podržanie slúchadiel). Gestá všeobecne fungujú veľmi dobre. Dá sa vybrať, čo slúchadlá urobia po jednom, dvoch či troch ťuknutiach. Prehrávaná hudba sa po vytiahnutí slúchadiel z uší automaticky pozastaví.

Telefonovanie so Samsung Galaxy Buds2 PRO je veľmi príjemné a kvalita hovoru je na vysokej úrovni. Druhá strana vás bude počuť aj pri jazde na bicykli, z čoho som ostal úprimne očarený. Mikrofónom nerobí problém ani hlučné prostredie či nárazový vietor.

Samsung Galaxy Buds2 PRO

Len kozmetické vylepšenia

Batéria, ktorá sa nachádza v krabičke, má teraz kapacitu rovných 500 mAh. V porovnaní s predchádzajúcimi 472 mAh tak mierne narástla. Výrobca deklaruje 5-hodinovú výdrž pri počúvaní hudby, ak máte zapnuté aktívne potlačenie hluku. Pri vypnutom ANC by ste mali dosiahnuť až 8 hodín. V praxi slúchadlá vydržia dostatočne dlho, všetko však závisí od intenzity vášho využívania. Ja som ich nabíjal po jednom týždni pravidelného používania pri behaní. Nová generácia síce priniesla drobné vylepšenia, no rozhodne nie je dôvod na výmenu tých pôvodných.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hodnotení 14

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAlpine A110 sa so spaľovacím motorom rozlúči už za…
Nasledujúci článokNové Bentley na počesť 70. výročia JAS 949 – magnet na oči, balzam pre dušu