Domov News Brutálny výkon, krotkejší vzhľad. To je Lamborghini Urus S

Brutálny výkon, krotkejší vzhľad. To je Lamborghini Urus S

Zatiaľ čo Ferrari predstavuje ešte len svoje prvé SUV, konkurencia z apeninského polostrova už modernizuje. Spoznávame tak Lamborghini Urus S, ktorý ponúkne doslova diabolský výkon 666 koní, ktorý je však ukrytý v striedmejšom kabáte.

Prvá verzia Lamborghini Urus je na trhu už nejaký ten rôčik. Za tú dobu nám automobilka s býkom v znaku naservírovala stále pomerne novú verziu Performante, a teraz spoznávame rovno celý facelift. Toto celkom obľúbené SUV po modernizácii dostalo klasický prídavok, ako pri automobilke býva zvykom. Lamborghini Urus S tak dostáva brutálny výkon, navonok sa vám však bude zdať tento býk krotkejší.

Lamborghini Urus S

Výkon ako najostrejšia verzia

Momentálne sa ponuka modelu SUV skladá len z dvoch variantov. Základom je nové, teraz predstavené Lamborghini Urus S a skôr vedľa neho ako nad ním, stojí verzia Performante. Tu nastáva moment, s ktorým sa v automobilovom svete až tak často nestretávame. Základný model má úplne rovnaký výkon ako vrcholná verzia. Pod prednou kapotou sa teda ukrýva osemvalec s objemom 4 litre. Ako sme už spomínali, výkon je u oboch verzií zhodný, a to 666 koní. Krútiaci moment sa zastavil na hodnote 850 Nm v rozmedzí 2300-4500 ot./min. Základný model bude tak podávať o niečo horšie výkony len vďaka 47 kilogramom navyše. Táto hmotnostná nevýhoda sa odzrkadlila aj na šprinte na 100 km/h. Lamborghini Urus S to zvládne za 3,5 sekundy, čo je len o 0,2 sekundy pomalšie ako to zvládne Performante. Maximálna rýchlosť je v oboch prípadoch 305 km/h.

Lamborghini Urus S

Krotkejší, ale prispôsobiteľnejší

Čo sa samotného dizajnu týka, už viackrát sme spomenuli striedmejší dizajn. Modernizovaná verzia naozaj pôsobí uhladenejším dojmom oproti predchodcovi. Automobilka skôr stavila na mieru individualizácie. Po novom si pri konfigurovaní môžete vybrať z širšej palety farieb, dekorov, diskov kolies, alebo špeciálneho prevedenia detailov. V ponuke kolies sú napríklad nové 22-palcové a 23-palcové disky, pričom v oboch prípadoch máte na výber z dvoch farebných vyhotovení. Samozrejme nechýba obrovské množstvo príplatkovej výbavy, akou je napríklad karbónová strecha alebo čierne koncovky výfukov. Myslelo sa však aj na interiér, po vizuálnej stránke však ťažko nájdete rozdiel. Nový Urus S dostal už v štandardnej výbave online mapy alebo po novom podporuje funkciu virtuálneho kľúču, kedy si môžete kľuč od auta nahrať do svojho smartphonu alebo inteligentných hodiniek a nemusíte tak nosiť fyzický kľúč. Nechýba ani funkcia vzdialeného parkovania. Cena modernizovaného SUV bola pre európsky trh stanovená na 198 538 eur bez DPH. Verzia Performante je potom ešte o niečo drahšia.

Lamborghini Urus S

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článok600 koní a pohon zadných kolies. Audi sa lúči s R8 limitovanou edíciou
Nasledujúci článokBMW M Hybrid V8 je pripravené dobyť Le Mans a útočiť na tituly