Domov News Philips Fidelio B95 – IMAX u vás doma

Philips Fidelio B95 – IMAX u vás doma

Pravdou je, že mnoho dnešných televízorov ponúka solídne ozvučenie z už vstavaných reproduktorov. Taktiež sa objavuje čoraz viac modelov, ktorých súčasťou je zabudovaný soundbar, zvyčajne s logom prémiového výrobcu audio sústav.

Na druhej strane je samotný výkon, žiadny vstavaný soundbar vám nedokáže ponúknuť také parametre, ako kvalitná detašovaná sústava. Pokiaľ teda patríte medzi milovníkov kvalitného ozvučenia, doplnkový soundbar je správnou voľbou.

Prémiový kúsok

Philips Fidelio B95 je rozhodne prémiovým soundbarom. Svedčí o tom nielen cena, ale na prvý pohľad najmä jeho zhotovenie. Obal soundbaru je zhotovený z perforovaného kovu, rovnako ako bočné časti. Tie sú navyše v luxusnej leštenej úprave, ktorá pripomína dymový chróm. Všeobecne je dizajn tohto modelu veľmi uhladený a nič ho nenarúša.

Výborným spôsobom sú zapracované aj jednotlivé konektory. Tie sú zapustené vo výreze pod uhlom, čo možno najhlbšie do tela soundbaru. Vďaka tomu je inštalácia jednoduchšia na stôl aj na stenu. Káble navyše nebudú trčať tak ako pri konvenčnom riešení portov.

Čo sa týka konektivity, soundbar je vybavený tromi HDMI portami. Nechýba ani podpora pre eARC, Dolby Vision, HDR10+ a HLG. Zabudnúť nesmieme ani na vstup pre optický kábel, 3,5 mm, Bluetooth 4.2, Apple AirPlay 2, Chromecast, Play-Fi, Spotify Connect a Wi-Fi.

Vzhľad subwooferu zašiel ešte ďalej a jeho minimalistické línie nič nenarúša. Chválime predovšetkým praktický odpojiteľný kábel napájania, bezdrôtové prepojenie či dôraz na také detaily, akými sú napríklad gumové podložky. Tie sú špeciálne navrhnuté tak, aby vzniknuté vibrácie nenarúšali nechcenou rezonáciou čistotu zvukového prejavu.

Silný filmový zážitok

Pri subwooferi ešte chvíľu ostaneme, keďže práve ten je tou najvýraznejšou dominantou celej sústavy, pričom jej výkon presahuje 800W. Subwoofer disponuje veľkým 8-palcovým reproduktorom a je schopný interpretovať najhlbší tón na úrovni 35 Hz.

Fidelio B95 ponúka priestorový zvuk vo formáte 5.1.2, pričom samotný soundbar disponuje až 14 elektroakustickými meničmi. Päť z nich je výškových, šesť sa stará o stredy a basy a dve samostatné jednotky zabezpečujú Dolby Atmos Elevation. Okrem podpory Dolby Atmos a DTS:X získal tento soundbar aj certifikáciu IMAX.

Philips Fidelio B95

Môžete si byť istý, že sledovanie filmov je v prípade tejto audio sústavy skutočným pôžitkom, porovnateľným s kinom. Osobne som si musel stiahnuť intenzitu basov na úroveň -4, čo je takmer tá najnižšia, s prihliadnutím na susedov podo mnou. Aj s takýmto výrazným potlačením basov je zážitok ohromujúci a burácajúci štart lietadla vás doslova ohromí.

Samozrejme, Fidelio B95 nie je len o basoch, ale aj o čistom zvuku. Ten má mimoriadny priestorový efekt, a to aj napriek absencii prídavných reproduktorov, tak ako vo verzii Fidelio B97. Tá disponuje navyše dvojicou odnímateľných bezdrôtových reproduktorov, ktoré ešte viac umocňujú priestorový zvuk a podporujú formát 7.1.2.

Philips Fidelio B95

Má aj svoje muchy

Ovládanie soundbaru je jednoduché a po prepojení s HDMI káblom funguje perfektne, zapína sa automaticky spolu s televízorom a na základe dát priamo zo streamovacích služieb aktivuje Dolby Atmos alebo iný audio formát. Ovládač je veľmi jednoduchý a zbytočným spôsobom zariadenie nekomplikuje. V podstate sme počas našej recenzie menili len prednastavené módy na sledovanie filmu a počúvanie hudby.

Práve počúvanie hudby môžeme označiť za slabšiu stránku tohto zariadenia. Nie že by zvuk nebol dostatočne silný, čistý alebo správne vykreslený, no je cítiť, že toto zariadenie je orientované skôr na filmový zážitok. Bežný užívateľ, prahnúci po skvelom audio zážitku to nespozoruje, ale audiofil áno.

Philips Fidelio B95

Zamrzí aj neustále svietiaca stavová kontrolka pri vypnutom zariadení a niekomu môže prekážať aj historický displej schovaný za kovovým obalom. Ten je bohužiaľ zapnutý neustále počas prehrávania.

Vyššia cena Philips Fidelio B95 je opodstatnená, keďže toto zariadenie dokáže premeniť vašu obývačku na nefalšovaný IMAX. Jediným zásadným problémom môže byť tolerantnosť vašich susedov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBlitz predstavil decentný bodykit na Subaru BRZ
Nasledujúci článokPRVÁ JAZDA Cupra Born – konečne prichádza aj na Slovensko