Domov Elektromobilita Už čoskoro sa dočkáme novinky od Sony Honda Mobility

Už čoskoro sa dočkáme novinky od Sony Honda Mobility

Začiatkom tohto roka Sony a Honda oznámili, že vytvoria partnerstvo a vytvoria spoločnosť Sony Honda Mobility Inc. Nová spoločnosť sa v budúcnosti zameria na vývoj a predaj elektrických vozidiel. No a teraz predstavujú prvé plody svojej spolupráce.

Plánom novej spoločnosti, ktorá vznikla v roku 2022, je zapojiť sa do spoločného vývoja a predaja elektrických vozidiel na batérie s vysokou pridanou hodnotou a komercializovať ich v spojení s poskytovaním služieb mobility. Sony Honda Mobility Inc zverejnila informácie, že jej prvé auto predstavia v Las Vegas už 4. januára 2023. V ukážkovom videu spoločnosť poskytuje veľmi limitovaný pohľad na auto, pričom zdôrazňuje krivky prednej kapoty a bočné línie dverí. Odbornosť spoločnosti Honda v oblasti výroby znamená, že prevezme zodpovednosť za výrobu vozidiel. Sony prinesie na stôl digitálne služby pre budúcu platformu mobility.

sony-elektromobil

Prvé kusy vzniknú v USA

Predobjednávky na nový automobil by sa mali spustiť od začiatku roka 2025. Samotný predaj by sa mal začať pred koncom roka 2025. Auto sa má vyrábať v severoamerickej továrni Hondy v USA. Práve v tejto továrni vzniknú prvé modely, ktoré sa dostanú na trh na jar 2026.

Firma hovorí, že sa zameria na tri aspekty, ktoré znamenajú autonómiu, rozšírenie a afinitu. Autonómia a s tým spojená autonómna jazda tretej úrovne je jedným z cieľov spoločného projektu. To znamená, že vodiči môžu dať ruky z volantu a venovať sa iným aktivitám. Rozšírenie sa zameria na poskytovanie väčšej zábavy prostredníctvom technológie virtuálnej reality a afinita, respektíve príbuznosť sa zameria na budovanie spoločnosti interaktívnej mobility.

Sony Honda Mobility | See you in Las Vegas on January 4, 2023
Základ vo Vision S 02?

Spoločnosť Sony už skôr vyjadrila svoj zámer stať sa automobilovou značkou odhalením svojho koncepčného vozidla Vision S 02 na výstave CES v Las Vegas začiatkom tohto roka. Sedemmiestny prototyp SUV s dĺžkou 4,85 metra poháňa dvojica elektromotorov s celkovým výkonom 563 koní. Tento model ponúka zrýchlenie z 0 na 100 km/h za menej ako päť sekúnd. Technológia batérie, veľkosť a predpokladaný dosah zatiaľ neboli zverejnené.

Snímky interiéru Vision S 02 odhalili podobné dizajnové prvky ako pôvodný koncept značky Vision-S. Interiér dostal celoplošný displej s vysokým rozlíšením namiesto konvenčnej palubnej dosky a obrazovkami integrovanými do opierok hlavy pre cestujúcich v druhom rade. V strede tretieho radu nájdeme tiež otočný ovládač. Ten by mal slúžiť osobám na šiestom a siedmom sedadle ovládať audio alebo multimediálne funkcie. Či sa nový elektromobil od Sony Honda Mobility Inc inšpiruje Vision S 02 alebo nie, sa ešte len uvidí.

 

Vyjadrili sa aj jednotliví zástupcovia

V komentári k oznámeniu novej spoločnosti Toshihiro Mibe, riaditeľ, prezident, zástupca výkonného riaditeľa a generálny riaditeľ spoločnosti Honda Motor Co., povedal: „Sme veľmi radi, že sme podpísali dohodu o spoločnom podniku so spoločnosťou Sony. Sony má silné stránky v oblasti pokročilých digitálnych technológií a zdieľa našu túžbu prijať nové výzvy.“

Kenichiro Yoshida, generálny riaditeľ spoločnosti Sony, dodal: „Sme nadšení, že sme sa stretli s partnerom, spoločnosťou Honda, s rozsiahlymi globálnymi úspechmi a znalosťami, a že sme podpísali dohodu o spoločnom podniku medzi týmito dvoma spoločnosťami. V budúcnosti sa snažíme prispieť k evolúcii mobility kombináciou špičkových environmentálnych a bezpečnostných technológií spoločnosti Honda, schopností rozvoja mobility, technológií výroby karosérií vozidiel a skúseností s riadením popredajných služieb s našimi odbornými znalosťami v oblasti zobrazovania, snímania, telekomunikácií a zábavnej technológie“.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokV budúcom roku nás čaká spoločné európske mýto
Nasledujúci článokHyundai N oslavuje 5 rokov. Vieme, koľko ich jazdí po Slovensku

1 COMMENT

  1. […] obohatiť svoju rodinu vozidiel o celkovo tretí model. Iba nedávno sme vás informovali o spolupráci elektronického giganta Sony s Hondou. V tomto trende, v ktorom elektronické firmy zabŕdajú do automobilového priemyslu, ďalej […]

Comments are closed.