Domov News Subaru Impreza prichádza v novej generácii

Subaru Impreza prichádza v novej generácii

Subaru na autosalóne v Los Angeles predstavilo šiestu generáciu kompaktného hatchbacku Impreza. Prichádza s čerstvým dizajnom, vylepšenými bezpečnostnými prvkami, aktualizovanou multimediálnou technológiou a novým stupňom výbavy RS.

Prvá Impreza na americkom území debutovala pred 30 rokmi taktiež na autosalóne v Los Angeles. Bola prvým kompaktom predávajúcim sa v USA s pohonom všetkých štyroch kolies. Teraz dostáva nový vzhľad a najnovšiu generáciu bezpečnostných systémov združených pod označením EyeSight Driver Assist Technology. Premiéru vo vozidle Impreza má 11,6-palcový multimediálny systém Subaru Starlink Plus s bezdrôtovým pripojením systémom Apple CarPlay a Android Auto.

Boxer motory a pohon všetkých kolies

Impreza prichádza výhradne ako 5-dverový hatchback a k dispozícii bude vo výbavách Base, Sport a spomínanej RS. Prvé dve sú vybavené 2,0-litrovým 4-valcovým boxer motorom s priamym vstrekovaním a výkonom 152 koní. Vrcholná výbava RS používa 2,5-litrový boxer motor s výkonom 182 koní. Štandardom vo všetkých úrovniach výbavy je prevodovka typu CVT Lineartronic. Výbavy Sport a RS obsahujú 8-stupňový manuálny režim s páčkami na volante. Štandardom všetkých verzií je pohon všetkých kolies Subaru Symmetrical All-Wheel Drive s aktívnym vektorovaním krútiaceho momentu. Torzná tuhosť karosérie medzigeneračne vzrástla o 10 %.

Sústava EyeSight funguje hladšie, rýchlejšie a vo väčšom rozsahu podmienok. Tieto vylepšenia sú výsledkom širšieho zorného poľa, aktualizovaného riadiaceho softvéru a pridania elektrického posilňovača bŕzd. EyeSight teraz dokáže identifikovať cyklistov a chodcov na križovatkách skôr a v prípade potreby upozorní vodiča alebo rovno zabrzdí, aby zabránil kolízii.

Návrat výbavy RS

Štandardne dodávaná automatická dvojzónová klimatizácia bola aktualizovaná tak, aby sa zamerala len na obsadené sedadlá, čo nepatrne znižuje spotrebu paliva. Model RS predstavuje návrat najvyššej úrovne výbavy Imprezy. Táto verzia debutovala v USA už v roku 1998 a predstavovala predchodcu známejšieho WRX. Teraz ponúka okrem iného 18-palcové zliatinové disky v tmavosivej úprave, čierna povrchovú úpravu prednej masky, bočných spojlerov, spätných zrkadiel, modernizovaných LED svetlometov a LED hmlových svetiel. Kabínu modelu RS odlišujú ozdobné prvky interiéru vyrobené z bronzového kovu a z imitácie karbónu, ako aj športové predné sedadlá čalúnené čiernou látkou. RS tiež obsahuje vylepšený kožou potiahnutý volant a volič prevodovky, hliníkové pedále, vyhrievané predné sedadlá a zadné USB nabíjacie porty. Exkluzívne pre RS je k dispozícii 10-reproduktorový audiosystém Harman Kardon či sedadlo vodiča elektricky nastaviteľné v 10 smeroch.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKrásnu Talianku rozvášni elektrina. Tonale prichádza ako plug-in hybrid
Nasledujúci článokToto im nevyšlo. Pozrite sa, ako bude vyzerať Fiat Abarth 500e