Domov News Ford Ranger prichádza v luxusnej výbave Platinum

Ford Ranger prichádza v luxusnej výbave Platinum

Ford Ranger sa dlhodobo hýbe medzi špičkou pickupov predávaných na európskom trhu. Aktuálne prichádza novinka, ktorá ponúkne ešte niečo naviac.

Ford Ranger sa bude na všetkých európskych trhoch predávať v najnovšej výbave Platinum. Tá nie je až tak veľmi určená do offroadového režimu, ale slúži prevažne pre jazdu na spevnených cestách. Novinka dostáva do vienka exkluzívnejší zovňajšok a prémiovejší interiér. Pod kapotou sa bude nachádzať 3,0-litrový šesťvalec.

3-litrový diesel s 10-stupňovým automatom

Tento motor americká automobilka Ford využíva prevažne v severoamerických krajinách vo svojich modeloch s karosériou SUV a dokonca aj pre ďalší pick-up Ford F-150. Maximálny výkon motoru je 176 kW (240 koní) a krútiaci moment na úrovni 600 Nm. Motor je spriahnutý s automatickou 10-stupňovou prevodovkou a pohonom všetkých štyroch kolies. Spomínaná automatická prevodovka však má v sebe zakomponovaný algoritmus, ktorý potlačuje hluk a vibrácie.

3,0-litrový agregát pod kapotou je Európe doslova tabu a má byť podľa Fordu kultivovaný za každých podmienok. Utiahnuť má aj 3,5 tony. Rovnako ako všetky stupne výbav pre Ford Ranger, aj Platinum má užitočné zaťaženie cez jednu tonu. Výbavu Platinum rozlíšite špecifickou mriežkou chladiča, 20“ kolesami a ebenovými detailmi. Štandardne má vozidlo zakomponované v sebe LED Matrix svetlomety, hydraulické otváranie korby a strešný nosič.

Luxusná výbava

Interiér ponúkne kožené čalúnenie sedadiel, ktoré sú nastaviteľné v 10-tich smeroch s vyhrievaním, odvetrávaním a s kontrastným prešívaním. Palubná doska dostáva dekory z javorového dreva a otvorenými pórmi. Chýbať nebude ani ambientné osvetlenie.

Dominantou je dvojica 12“ obrazoviek – digitálny prístrojový štít spolu so zábavným infotainmentom Ford SYNC 4A. Ford Ranger Platinum štandardne ponúkne aj audiosystém Bang & Olufsen s desiatimi reproduktormi a bezdrôtové nabíjanie smartfónu.

O bezpečnosť sa postará aktívny parkovací asistent, sledovanie mŕtveho uhla s upozornením na prichádzajúce vozidlo pri cúvaní, line assist, či 360° kamera. Ford Ranger Platinum je možné objednať už teraz. Spustenie výroby je naplánované na marec 2023, prvé vozidlá budú dodané zákazníkom koncom jari.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPosteľ, kuchynka aj sporák. Mercedes EQT Marco Polo je koncept elektrického mikro karavanu
Nasledujúci článokPretekár bez rúk to dokázal, získal svetový rekord

2 COMMENTS

  1. […] Ford už zverejnil malú ukážku modelu Puma EV. Elektrický variant neprejde drastickou zmenou štýlu. Zachová si tak svoj typ karosérie crossover, ktorý poznáme z aktuálneho modelu. Puma EV dostane vysoko umiestnené svetlomety a šikmú zadnú časť. K dispozícii následne bude množstvo vylepšení špecifických pre elektromobily. Napríklad uzavretá predná maska ​​na zlepšenie aerodynamickej účinnosti. O slovo sa hlási nový dizajn LED svetiel a o niečo jednoduchší predný nárazník. […]

Comments are closed.