Domov Elektromobilita MG4 Electric potrápi koncern a už teraz zbiera ocenenia

MG4 Electric potrápi koncern a už teraz zbiera ocenenia

Automobilka MG vzala európsky trh útokom. Súčasťou tejto ofenzívy je aj model MG4 Electric. Klasické európske automobilky už čoskoro pocítia vážnu konkurenciu v podobe tohto modelu. Dojazd 450 kilometrov a cenovka, ktorá nemá konkurenciu. Koncern, tras sa!

V MG zahájili modelovú ofenzívu v Európe. Doba elektrická má mnohé svoje zákutia, no základom pre majiteľa elektrického vozidla je jeho cena a dojazd. S veľmi pomaly rastúcou infraštruktúrou sa dojazd javí ako kľúčová vec. Aj napriek pomerne dynamickej dobe vidíme, že ceny nových elektromobilov sú stále dosť vysoké. Tu však prichádzajú automobilky ako MG, ktoré dokážu potrápiť svojich konkurentov aj vďaka kvalite, dojazdu a cene.

Dva typy batérií

Trend ázijských a hlavne čínskych automobilov v Európe pokračuje a týmto automobilkám sa darí presadzovať aj v segmente elektrických vozidiel. MG uviedlo na trh crossover ZS, plug-in hybridný model EHS a avizuje mnoho ďalších modelov. Teraz tu však máme konkurenta z radu elektrických vozidiel MG4 Electric. Tento model si ako hlavného konkurenta vybral VW ID.3.

MG4 EV je prvým modelom značky, ktorý stojí na modulárnej platforme MSP. Jeho dĺžka sa vyšplhala na hodnotu 4 287 mm, šírka je 2 060 mm a do výšky narástol na 1 504 mm. MG4 Electric máme k dispozícii v dvoch verziách. Prvou je verzia so štandardným elektromotorom s výkonom 125 kW, respektíve 170 koní. Tento model ukladá svoju energiu do lítium-železo-fosfátovej batérie s kapacitou 51 kWh. Podľa údajov WLTP by mal tento model prejsť na jedno nabitie 350 kilometrov.

Víťaz podľa DrivingElectric

Druhý variant má silnejší elektromotor s výkonom 150 kW, teda 204 koní a nikel-kobalt-mangánovú batériu s kapacitou 64 kWh. Tento variant zvládne na jedno nabitie prejsť až 450 kilometrov. Slabšiu batériu môžete nabíjať 6,6 kW striedavým prúdom a jednosmerným prúdom až 117 kW. V prípade silnejšej verzie je rýchlosť nabíjania striedavým prúdom 11 kW a jednosmerným prúdom 135 kW. Bezpečnosť vám tiež nemusí robiť vrásky na čele. V teste EuroNCAP dosiahol model MG4 Electric celkovo 5 hviezdičiek.

Euro NCAP Crash & Safety Tests of MG 4 Electric 2022

Za užitočné funkcie ako adaptívny tempomat alebo asistent pre jazdu v dopravnej zápche si netreba priplácať. V prípade modelu MG4 ide o štandard. Digitálny kokpit a plávajúca dotyková obrazovka dodávajú ultra-moderný pocit pri pobyte v kabíne tohto modelu. MG4 Electric dokonca získal aj titul najlepšieho elektromobilu podľa DrivingElectric. Redaktor DrivingElectric, Richard Ingram, povedal: „MG4 spája dojazd, praktickosť a množstvo technológií do ostro vyzerajúceho balíka, ktorý zaručí zábavu z jazdy. To všetko za bezkonkurenčnú cenu.“

Cenovka nemá konkurenciu

Rok 2022 bol pre MG jednoznačne úspešným rokom. MG4 nielenže upevnil pozíciu čínskej značky na európskom trhu, ale aj jeho pripravovaný roadster MG Cyberster zvolili vo Veľkej Británii za najočakávanejšie auto roka čitateľov DrivingElectric. Obchodný riaditeľ MG Motor UK, Guy Pigounakis, povedal, že značka je nadšená výsledkami, ktoré dosahuje. Potvrdil tiež, že sa cítia zaviazaní svojim sľubom sprístupniť motorizmus s nulovými emisiami čo najviac ľuďom.

Povedzme si niečo viac o cene MG4 Electric. Podľa cenoviek na jednotlivých európskych trhoch by sa mala cena základnej verzie mala pohybovať na úrovni 29 tisíc eur. To je hranica, o ktorej sa Volkswagenu ID.3 môže iba snívať, pretože ten sa u nás predáva od 44.490 eur.  Na potenciálnych majiteľoch tak zostáva iba zvoliť to správne medzi lacnejším MG 4 Electric a koncernovým VW ID.3.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.9 / 5. Počet hodnotení 13

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokCeny jazdených vozidiel u obchodníkov rastú, najmenej však v autobazároch
Nasledujúci článokMajú životy zachraňovať, ale zabíjajú. Airbagy Takata sú naďalej veľkou hrozbou