Domov Elektromobilita Otváranie dverí len na základe systému rozpoznávania tváre? Neuhádnete, ktoré auto ho...

Otváranie dverí len na základe systému rozpoznávania tváre? Neuhádnete, ktoré auto ho dostane ako prvé

Tento elektromobil bude prvým autom na svete, ktoré bude vybavené priekopníckou technológiou rozpoznávania tváre ako súčasťou biometrického vstupu do vozidla a štartovania motora.

Genesis Motor Europe pre modelový rok 2023 predstavuje hneď niekoľko najmodernejších biometrických prvkov pre elektrické SUV s označením GV60. Hoci sa tento automobil predáva na vybraných európskych trhoch od začiatku tohto roka, v modelovom roku 2023 ponúkne vôbec prvú technológiu na rozpoznávanie tváre na svete pre bezkľúčový vstup spolu s ďalšími technickými funkciami, ako je digitálny kľúč a systém čistenia vzduchu.

Špičková biometrická technológia

Genesis GV60 modelového roka 2023 obsahuje inovatívnu funkciu Face Connect, ktorá zákazníkom umožňuje pristupovať k autu iba pomocou tváre. Pomocou snímača rozpoznávania tváre s ovládačom na spracovanie obrazu sa GV60 dá zamknúť aj odomknúť bez potreby fyzického kľúča. Proces nastavenia sa realizuje prostredníctvom aplikácie Genesis Connected Services (GCS). Pristúpiť k autu s kľúčom tak bude potrebné iba raz. Aby sa nastavil profil na zadávanie rozpoznávania tváre a naštartovať auto pomocou odtlačku prsta.

Genesis GV60

Opakovaný proces otvárania a zatvárania vozidla bude bezproblémový vďaka LED indikátoru umiestnenému na B-stĺpiku, ktorý poskytuje vizuálnu spätnú väzbu o stave vozidla, pričom všetky informácie sú bezpečne uložené prostredníctvom šifrovaného softvéru a spravované prostredníctvom Human-Machine Interface. V žiadnom bode sa biometrické údaje neodovzdávajú a neukladajú na diaľku.

Genesis GV60

Ambíciou funkcie Face Connect je zvýšiť pôžitok z každodenných činností a prispieť k úplnej bezstresovej jazde tým, že nemusíte neustále myslieť na to, či máte so sebou kľúč od auta. Takýto systém môže byť ideálny napríklad pre outdoorové aktivity, ako je plávanie, lezenie alebo beh, kde môže byť nosenie fyzického kľúča nepohodlné.

Genesis GV60

Digitálny kľúč

Ďalšou novinkou je funkcia digitálneho kľúča. Tá umožní zákazníkom pristupovať k vozidlu a zamknúť alebo odomknúť auto pomocou smartfónu alebo inteligentných hodiniek, pričom zároveň dáva možnosť zdieľať kľúč v reálnom čase až s tromi osobami. To môže používateľom poskytnúť prístup do auta pomocou digitálnej aplikácie bez potreby fyzického kľúča. Virtuálny kľúč je možné jednoducho zdieľať prostredníctvom smartfónu. Majiteľ môže nastaviť rôzne limity na čas, počas ktorého je digitálny kľúč k dispozícii ostatným používateľom.

Genesis GV60

V plne elektrickom GV60 sa zavádza aj nový systém čistenia vzduchu. Ten zahŕňa vysoko výkonný vzduchový filter, ktorý zisťuje kvalitu vzduchu v kabíne a automaticky sa aktivuje, keď sa zvýši úroveň koncentrácie prachu.

2023 All-Electric Genesis GV60 Walk-Around with Karla Celis | Genesis USA

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVyskúšali sme novú prenosovú bránu IKEA Dirigera, oplatí sa meniť starú za novú?
Nasledujúci článokČo sa to deje? Túto Octaviu si momentálne nenakonfigurujete