Domov Lifestyle Kia Stinger sa lúči limitovanou edíciou

Kia Stinger sa lúči limitovanou edíciou

Rok 2023 bude v automobilovom priemysle veľmi smutný. S výrobou končia také legendy, akými sú Nissan GT-R, Lamborghini Aventador či Audi R8. Pripája sa k nim aj donedávna sériovo najvýkonnejšia KIA všetkých čias, model Stinger. Na rozlúčku sa objaví ešte v limitovanej tisíckusovej edícii.

Emisné normy a nepredajnosť niektorých modelov je doslova devastujúca. Rovnaký osud si počkal aj na Kiu Stinger. Tento automobil končí bez akéhokoľvek nástupcu. Pokiaľ máte v pláne si toto vozidlo zaobstarať, tak neváhajte, do marca máte stále príležitosť si vlastný Stinger objednať. Pokiaľ teda nehľadáte v ponuke ojazdených vozidiel, ktorých ponuka je naozaj chabá a chcete radšej nový, nejazdený kus. Do ponuky čochvíľa príde aj limitovaná edícia Kia Stinger Tribute Edition, ktorá bude obmedzená na výrobu 1.000 kusov.

Kia Stinger

Tribute Edition bude mať pod kapotou dobre známy 3,3-litrový šesťvalcový motor T-GDI s maximálnym výkonom 269 kW/366 koní a krútiacim momentom 510 Nm. Motor je spriahnutý s osemstupňovou automatickou prevodovkou a výkon je rovnocenne podávaný na obe nápravy.

Rozlúčka vo veľkom štýle

Okrem zeleného metalického laku Ascot Green budete môcť siahnuť v edícii Tribute Edition po matnej sivej farbe Moonscape, ktorá je známa z modelu KIA EV6. Súčasťou limitovanej edície budú aj 19“ čierne disky a niekoľko ďalších detailov odetých do rovnakého čierneho lakovania. V čiernej farbe budú tak brzdové strmene značky Brembo, či vonkajšie kryty spätných zrkadiel.

Čierny, červený alebo alcantarový interiér bude nahradený hnedou kožou Terracotta. Okrem sedadiel budú potiahnuté rovnakou farbou aj výplne dverí. Volant s lakťovou opierkou budete môcť mať v čiernej farbe. Stredový tunel prešiel menšou úpravou, ktorá pripomína karbónové doplnky. Škoda, že ide iba o náhradu, odchádzajúca verzia by si zrejme zaslúžila aj doplnky zo skutočného karbónu.

Kia Stinger

Aby ste mali pocit výnimočnosti, chýbať nebude plaketa s poradovým číslom vozidla nachádzajúca sa na prahu dverí na vodičovej strane. Cena zatiaľ nie je známa, no je jasné, že oproti štandardnému Stingeru, ktorý začína na sume 59.290 €, bude podstatne vyššia. Kórejský trh by podľa informácií mal dostať 200 kusov, USA dostane z tisícky zrejme najväčší podiel a pre Európu ostane možno posledných 100-200 kusov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKen Block zahynul pri nehode na snežnom skútri
Nasledujúci článokKedy skončí dlhé čakanie na nové auto? Odpovedal viceprezident Zväzu automobilového priemyslu Pavol Prepiak