Domov News Najvýhodnejšia kúpa roka 2023? Podľa tejto ankety Renault Austral

Najvýhodnejšia kúpa roka 2023? Podľa tejto ankety Renault Austral

Renault Austral

Renault Austral bol porotou AUTOBEST zvolený za Best Buy Car of Europe 2023.

Náš tohtoročný víťaz predstavuje ďalšiu úroveň značky Renault. Ide o najlepší produkt francúzskeho výrobcu s prvotriednymi materiálmi, dobre vnímanou kvalitou, vynikajúcimi jazdnými schopnosťami, pôsobivým dizajnom a pravdepodobne najlepšie prepojenými technológiami na palube automobilov súčasnosti. Využíva plne hybridný motor E-TECH, ktorý je jedným z našich predchádzajúcich víťazov ocenenia TECHNOBEST. Spomedzi 6 finalistov tohto ročníka dokázal model Austral zaujať väčšinu členov poroty najväčšieho európskeho nezávislého motoristického média (podľa počtu zastúpených krajín), pričom mnohí ho vo svojom hlasovaní umiestnili na prvé miesto. S týmto víťazstvom sa Renault vracia na vrchol našej súťaže a model Austral sa stáva Best Buy Car of Europe in 2023“, povedal Dan Vardie, zakladateľ a predseda organizácie AUTOBEST.

Renault Austral

Tradícia od roku 2000

Organizácia AUTOBEST bola založená v roku 2000 v Bukurešti. Medzinárodnú porotu momentálne tvorí 31 motoristických novinárov z 31 európskych krajín. Slovenskú republiku zastupuje Michal Karpat. Najdôležitejšími hodnotiacimi kritériami sú cena, spotreba paliva, komfort, servisná sieť, dostupnosť náhradných dielov a celková univerzálnosť. Cieľom je vybrať najvýhodnejšiu kúpu roka pre široké masy a bežných motoristov. V tomto ročníku sa vo finále okrem Renaultu Austral objavili aj Dacia Jogger, Honda Civic, Opel Astra, Peugeot 308 a Toyota Aygo X. Historicky prvým oceneným automobilom bola Škoda Fabia Sedan.

„Je to veľká hrdosť a uznanie pre všetky tímy spoločnosti Renault (od dizajnu, inžinierstva, závodu v Palencii, predaja a celej siete), ktoré na projekte pracovali. Porota AUTOBEST jasne pochopila, že naše nové SUV segmentu C je dokonalou syntézou toho najlepšieho z oboch svetov: mestského elektrického vozidla a mimoriadne účinného hybridného motora schopného prekonať dlhé vzdialenosti bez nabíjania. S OpenR Link a Google Automotive Services ponúka Austral tie najlepšie služby, konektivitu a aplikácie, ktoré poskytujú pohlcujúci a intuitívny zážitok z jazdy,“ tešil sa z ocenenia Fabrice Cambolive, prevádzkový riaditeľ spoločnosti Renault.

Renault Austral

Nástupca Kadjaru

Nový Renault Austral nie je len nepriamym nástupcom modelu Kadjar, ale v blízkej budúcnosti budú jeho deriváty novodobou alternatívou k modelom Talisman, Koleos či Espace. Kokpitu dominuje systém OpenR kombinujúci 12,3″ prístrojový displej na palubnej doske s 12″ vertikálne položenou multimediálnou obrazovkou. Netreba zabúdať ani na 9,3-palcový head-up displej premietajúci informácie o jazde na čelné sklo. Automatické prispôsobovanie jasu obrazovky a optimalizované reflexné vlastnosti umožnili zbaviť obrazovku OpenR tradičnej slnečnej clony.

V závislosti od výbavy a vybraných doplnkov zahŕňa interiér skutočné drevo, kožu, alcantaru, čalúnené textílie a ďalšie mäkčené materiály príjemné na dotyk, ktoré sú spárované s lakovanými prvkami vo farbách Deep Glossy Black a Satin Chrome. Celkový balík je vylepšený pridaním prispôsobiteľného systému osvetlenia známeho ako LIVING LIGHTS. V celom interiéri sa nachádza množstvo praktických odkladacích priestorov, ich celková kapacita je 35 litrov. Zadné sedadlá sú posuvné v rozsahu 16 cm a sklápateľné v pomere 2/3–1/3. Základný objem batožinového priestoru otvárateľného bezdotykovo je 500 litrov (nehybridná verzia až 575 litrov). Po sklopení zadných sedadiel narastie tento objem na 1525 litrov.

Renault Austral

Prvý na novej platforme

Nový Renault Austral je prvým modelom francúzskej značky postavený na aliančnej platforme CMF-CD. Ponecháva si však možnosť vybavenia riadením všetkých kolies 4Control tretej generácie. Priemer otáčania takéhoto auta je len 10,1 metra. Na slovenskom trhu je Austral dostupný v štyroch verziách Techno a Iconic. V ponuke sú aj špeciálne verzie Esprit Alpine. Cena Renaultu Austral začína u nás od sumy 30.400 € vo verzii Techno a 140-koňovým motorom 1,3 TCe. Ostatné vyššie stupne výbavy sú k dispozícii len so silnejším 160-koňovým motorom 1,3 TCe. Vo verzii Techno Esprit Alpine je Austral k dispozícii od 34.400 €. Verzia Iconic sa na Slovensku ponúka od 36.400 €. Najvyššia verzia modelu Austral je Iconic Esprit Alpine za 37.600 €.

Renault Austral

Z motorov to nie je všetko

Portfólio motorov by neskôr mal doplniť nový benzínový trojvalec 1,2 TCe s výkonom 130 koní doplnený o 48V mild-hybridnú technológiu. Tento variant bude vybavený 6-stupňovou manuálnou prevodovkou a v kombinovanom jazdnom cykle by mal mať spotrebu 5,3 l/100 km. Táto pohonná jednotka sa stane základom pre full-hybrid s výkonom 200 koní používajúcim 1,7 kWh lítium-iónovú batériu a udávanou kombinovanou spotrebou 4,6 l/100 km.

nouveau SUV Renault Austral | Reveal | Renault

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hodnotení 29

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKedy skončí dlhé čakanie na nové auto? Odpovedal viceprezident Zväzu automobilového priemyslu Pavol Prepiak
Nasledujúci článokVo vlnách svetových kríz pláva, akoby sa nič nedialo. Kia v roku 2022 predala 2,9 milióna vozidiel