Domov News Neviete sa dohodnúť na hudbe v aute? Qualcomm má riešenie

Neviete sa dohodnúť na hudbe v aute? Qualcomm má riešenie

Americká technologická spoločnosť Qualcomm vytvorila koncept, ktorý má výrobcom automobilov ukázať potenciál svojej technológie novej generácie, digitálneho ekosystému, najmodernejšieho hlasového ovládania a špičkovej umelej inteligencie.

Koncept bol odhalený na výstave CES v Las Vegas. Je navrhnutý tak, aby predstavil novú firemnú technológiu Snapdragon Digital Chassis, ktorá vodičovi poskytne vysoko individualizovaný a intuitívny zážitok z jazdy. Je to zároveň príležitosť pre svetových výrobcov automobilov inovovať používateľské skúsenosti (user experiences) na novú generáciu, pričom sa budú v hojnom počte využívať cloudové dáta a umelá inteligencia (AI).

Po stránke dizajnu môžeme koncept zaradiť do kategórie štvordverových kupé-crossoverov. Ako väčšina moderných automobilov má prednú svetelnú lištu, panoramatické strešné okno a digitálne obrazovky v interiéri.

Qualcomm

Služobníček

Čo je však dôležitejšie, koncept prezentuje fungovanie umelej inteligencie rozpoznávajúcej každého jednotlivca v aute a upravujúcej nastavenia podľa jeho preferencií. Reč je o funkciách ako klimatizácia, poloha sedadla, obsah infotainmentu a stave nedávno používaných aplikácií. Kabína je rozdelená do osobných zón, ktoré sú plne prispôsobiteľné náladám cestujúcich.

Qualcomm

Každá zóna môže využívať individuálne nastavenia zvuku s prispôsobenou funkciou potláčania hluku, zónové telefónne hovory alebo potlačenie hluku motora. Integrované rozpoznávanie tváre a biometrické overovanie posádke umožňuje jednoducho nakupovať, inštalovať nové aplikácie či služby alebo zaplatiť za dopravné služby, ako je parkovanie alebo mýto.

Qualcomm

Hlasové ovládanie a obrí displej

Vylepšený softvér hlasového ovládania poháňaný spoločnosťou Soundhound zjednodušil ovládanie dotykovej obrazovky. Medzi ďalšie značky, s ktorými Qualcomm spolupracuje na svojom novom systéme, patria Amazon Music, Bose, Zoom a herný dizajnér Vector Unit. Centrom pozornosti interiéru je širokouhlý, zakrivený displej s uhlopriečkou 55 palcov tiahnuci sa celou šírkou kabíny. Vznikol v spolupráci s taiwanskou technologickou firmou AUO a má vstavanú kameru pre videohovory. Displeje umiestnené vzadu umožňujú cestujúcim takisto uskutočniť videohovory alebo streamovať hudbu či filmy. V prípade nehody je možné zaznamenať zábery z okolia vozidla a uložiť ich do cloudu. To pomôže vodičom, manažérom vozových parkov, orgánom činným v trestnom konaní alebo poisťovniam správne posúdiť situáciu a zrýchliť konanie o náhrade škody.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSsangYong sa zrejme premenuje, chce si zlepšiť imidž
Nasledujúci článokZmeny registračných poplatkov znevýhodnia najmä…

1 COMMENT

  1. […] Neviete sa dohodnúť na hudbe v aute? Qualcomm má riešenie […]

Comments are closed.