Domov News Je na snehu rýchlejší Vettel, Schumacher alebo Häkkinen? Rozlúskne to Cupra UrbanRebel...

Je na snehu rýchlejší Vettel, Schumacher alebo Häkkinen? Rozlúskne to Cupra UrbanRebel Racing Concept

Cupra UrbanRebel Racing Concept smeruje na zasneženú trať v rámci pretekov Race of Champions 2023, kde sa stretnú v head-to-head súbojoch niektorí z najlepších jazdcov planéty.

Populárne podujatie Race of Champions sa tento rok uskutoční 28.-29. januára vo švédskom Pite Havsbad, približne 100 km od polárneho kruhu. Velikáni motoršportu si tu zmerajú sily za volantom elektrického pretekárskeho automobilu Cupra UrbanRacing Concept s výkonom 340 koní (s overboostom 435 koní) a schopnosťou zrýchliť z 0 na 100 km/h za 3,2 sekundy.

Cupra UrbanRebel

CUPRA UrbanRebel Racing Concept je zosobnením toho, čo je možné dosiahnuť spojením pretekov a elektrifikácie, a Race Of Champions je ultimátnym podujatím ukazujúcim vzrušenie, ktoré dokáže priniesť najlepším jazdcom z celého sveta za volantom,“ povedal Antonino Labate, riaditeľ pre stratégiu a obchodné operácie značky Cupra.

Race Of Champions bude tento rok mimoriadne špecifický. Trať bude postavená na zamrznutom Baltskom mori a bude využívať paralelnú dráhu s prechodovým mostom na maximalizáciu zážitku z pretekov.

Cupra UrbanRebel

Neľútostné súboje jazdeckých es

Účasť na Race of Champions 2023 zatiaľ potvrdili jazdci ako Mika Häkkinena, Sebastian Vettel, Jamie Chadwick, Johan Kristofferson, Petter Solberg, Travis Pastrana, Tanner Foust, Mick Schumacher, Valtteri Bottas, David Coulthard, Felipe Drugovich, Tom Kristensen, Thierry Neuville, Felix Rosenqvist a Oliver Solberg. Účasť predchádzajúceho ročníka Sebastiena Loeba je zatiaľ otázna.

Cupra UrbanRebel Racing Concept má dĺžku 4.080 milimetrov, šírku 1.795 milimetrov a výšku 1.444 milimetrov. Vozidlo je postavené na dobre známej koncernovej platforme MEB. Sériový model Cupra UrbanRebel, navrhnutý a vyvinutý v Barcelone, by sa mal začať predávať v roku 2025. Na zvýšenie výkonnosti a dosiahnutie vysokej celkovej kvalitatívnej úrovne produkčného auta sa využijú najmodernejšie výrobné technológie ako 3D tlač a 3D tkanie. Ľahká konštrukcia karosérie a interiéru zabezpečí vysokú efektivitu a dlhý dojazd, ktorý bude do 440 km. Dynamicky by sme sa mali dočkať mestského elektromobilu, ktorý pokorí stovku pod 7 sekúnd.

V roku 2025 začne Cupra predávať aj modely Terramar a Tavascan. Cieľom modelovej expanzie je zvýšiť predaj na 500 000 automobilov ročne.

FULL Vettel vs Loeb Finale | Race Of Champions 2022

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokRolls-Royce píše históriu, na prelomenie tejto hranice čakal 118 rokov
Nasledujúci článokPotvrdené, Porsche 911 hybrid je na dohľad