Domov News MG uvádza na slovenský trh nový model. Má sa konkurencia báť?

MG uvádza na slovenský trh nový model. Má sa konkurencia báť?

Ako sme avizovali už na jeseň, MG na Slovensko prináša model EHS vybavený čisto spaľovacími pohonnými jednotkami. Názov modelu sa tak skrátil na HS.

Plug-in hybridné SUV EHS sme mali možnosť aj otestovať. Teraz toto SUV prichádza do predaja s výlučne spaľovacími motormi a z názvu mu tým pádom vypadlo písmeno E. K pohonu MG HS slúži benzínový preplňovaný štvorvalec s objemom 1,5 litra a výkonom 162 koní. Automobil je k dispozícii so šesťstupňovou manuálnou alebo sedemstupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou.

MG HS

Výbava Prevodovka Cena
Emotion 6-stupňová manuálna 26.970 €
Excite 7-stupňová automatická 29.120 €
Elegance 6-stupňová manuálna 28.980 €
Exclusive 7-stupňová automatická 31.790 €

Základná výbava Emotion obsahuje 6 airbagov, predné a zadné parkovacie senzory, vyhrievanie predných sedadiel, elektricky ovládané sedadlo vodiča, digitálnu klimatizáciu, tempomat, navigáciu, virtuálny kokpit s uhlopriečkou dlhou 12,3 palca alebo 17-palcové zliatinové kolesá. Súčasťou výbavy Excite sú navyše automatická prevodovka, asistent pre jazdu v kolóne, automatická dvojzónová klíma či adaptívny tempomat. Výbava Elegance pridáva navyše LED svetlomety, 360-stupňovú parkovaciu kameru, panoramatické strešné okno, kožené čalúnenie sedadiel, elektricky ovládané sedadlo spolujazdca alebo 18-palcové disky kolies. No a napokon v najvyššej výbave Exclusive sa objavuje napríklad aj elektricky ovládané veko batožinového priestoru. Batožinový priestor má objem 463 litrov. Čerešničkou na torte príplatkovej výbavy je červený interiér v rámci paketu Style.

MG HS

Nové modely aj rozšírenie dílerskej siete

Po šiestich mesiacoch od úspešného vstupu na český a slovenský trh chceme našim zákazníkom predstaviť v poradí tretí model MG v podobe benzínového SUV HS. Ide o priestranné SUV strednej kategórie, ktoré vychádza z plug-in hybridného modelu EHS, s čisto benzínovým pohonom. Na tento model sme sa veľmi tešili, pretože veríme, že vďaka skvelému pomeru cena/výkon pôjde do budúcnosti o jeden z pilierov predajov v našom regióne. Ideálne tak doplníme naše existujúce modely ZS a EHS,“ povedal Kamil Šilhavý, generálny riaditeľ MG Motor pre ČR a SR.

MG HS

Pre rok 2023 máme smelé ciele. Okrem uvedenia ďalších modelov, elektromobilov MG4 a MG5, ešte v prvom polroku tohto roka chceme výrazne rozšíriť dílerskú sieť v oboch krajinách, a to až o 50 %. Vďaka tejto expanzii chceme dosiahnuť predaj až 3000 vozidiel,“ doplnil Vladimír Hejna, obchodný riaditeľ M Motors CZ.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokJeremy Clarkson dostal opäť stopku. Tentokrát z Amazonu
Nasledujúci článokMilujete F1 a Mercedes? Toto SL 63 budete chcieť