Domov News Chrysler prináša megadisplej s virtuálnym asistentom a…

Chrysler prináša megadisplej s virtuálnym asistentom a…

Chrysler sa ako súčasť koncernu Stellantis rozhodol priniesť zaujímavú novinku. Nový displej infotainmentu zaberie celú palubnú dosku. Dôvodom takejto zmeny má byť dostatok zábavy pre celú posádku počas autonómneho riadenia vozidla.

Chrysler sa stane vôbec prvou automobilkou z koncernu Stellantis, ktorá ponúkne svojim klientom v Amerike novú generáciu infotainment systému s názvom Synthesis. Skutočne neprehliadnuteľný prvok výbavy vozidla zaradili ako súčasť pripravovanej platformy nových vozidiel s názvom STLA. K dispozícii dostaneme tri verzie: Small, Medium a Large. Dostupnosť v Európe zabezpečí aj fakt, že časť produkcie nájde svoje miesto práve v Európe.

Obrovský displej a zaujímavé aplikácie

Novinka v interiéri modelov Chrysler zahŕňa pomerne neštandardné obrazovky, ktoré sa rozprestierajú po takmer celej palubnej doske. Ako zhruba by mala takáto palubná doska vyzerať, sme mali možnosť vidieť počas Consumer Electronics Show 2023 v Las Vegas. Tento prototyp vychádza z minuloročného konceptu s názvom Airflow Concept.

Chrysler Synthesis pozostáva z dvoch presklených častí, ktoré zakrývajú obrazovky v šírke 94,4 centimetra. Takýto koncept smeruje k úplnej digitalizácii ovládania a má priniesť zaujímavé možnosti pre posádku. Chrysler v prípade Synthesis spomína aj pokročilú generáciu umelej inteligencie, ktorá sa naučí preferencie svojich používateľov a ponúkne im následne pre nich zaujímavé aplikácie. Automobilka cez bezdrôtový prístup následne dokáže realizovať aktualizácie, aby softvér zodpovedal aktuálnym trendom.

Kalendár na kolesách?

Veľká plocha plná pixelov má nadviazať na virtuálneho asistenta, ktorý pomôže s nastavením jednotlivých preferencii, potrieb či povinností zaregistrovaného majiteľa. Takýto asistent by dostal funkciu synchronizácie napríklad s kalendárom a dokázal by pripomínať dôležité udalosti či povinnosti. Pri prepojení s inteligentnou domácnosťou by dokonca dokázal informovať aj o ostatných potrebách. Zaujímavá vízia, ktorá prináša budúcnosť už dnes.

Priamo na CES 2023 prezentoval Chrysler simuláciu dní pod taktovkou virtuálneho asistenta pre lepšie pochopenie návštevníkov. Okrem navigácie, autonómneho riadenia a parkovania ukázali aj prehľad o zásobe energie v batériách. Okrem iného Chrysler predstavil aj zaujímavé režimy ovládania infotainment systému. Chill, Fun a Zen prinášajú rozdielne zážitky pre cestujúcich a vťahujú ich do deja cez spomínané veľké displeje na palubnej doske.

Budúcnosť v prírodných materiáloch

Americká automobilka si od svojej novej platformy STLA sľubuje autonómne riadenie tretej úrovne. To by malo zabezpečiť vodičovi a celej posádke slušný odpočinok počas jazdy. K pohodliu a príjemnému pocitu majú pomôcť aj umne zvolené prírodné materiály. Chróm sa rozhodli nahradiť recyklovanými materiálmi a materiálmi z rastlinných zdrojov. Chrysler teda chce ponúknuť moderné automobily s prírodnými materiálmi a futuristickým dizajnom.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMitsubishi v Európe upadlo do kómy, z trhu sťahuje L200
Nasledujúci článokJozef Kabaň končí na poste šéfdizajnéra VW, nenaplnil očakávania